Красота и мода

Дали дъвка е безопасна по време на бременност?

Pin
Send
Share
Send


От само себе си се разбира, че когато имате фурна във вашата фурна, вие сте по-уязвими към всички болести, които обикновено можете да игнорирате без мисъл. Грижата за живота в себе си е трудна задача сама по себе си, като по този начин не оставяте никаква мисъл за това какви заплахи за здравето могат да представляват ежедневните ви хранения. Здравето на зъбите очевидно може да бъде изложено на риск, ако продължите с обичайната си практика на дъвка. Но упражняване на минимални предпазни мерки може да отиде начини да ви спести караница на стоматологична клиника пътуване.

Дали дъвка е безопасна по време на бременност?

Вашето здраве може директно да повлияе на вашето бебе. Ето защо, отивайки в кухнята, отварянето на хладилника и яденето на всичко, което откриете в него, може да се окаже лоша идея. Особено когато става въпрос за бебето и неговото зъбно здраве. Последните проучвания са установили, че учените са стигнали до заключението, че жените, които дъвчат дъвка по време на бременността им, може да са изложени на по-висок риск от заболяване на венците, както и от гестационен диабет. Има шанс, че вашата околоплодна течност може да бъде натрупана от бактерии, причиняващи венци, които се срутват с всяка гума, която поглъщате по грешка, което рискува преждевременно раждане.

Виж повече: каперси при бременност

Причини за дъвчене на дъвка:

Няма правило, според което дъвченето при бременност е грешно, но умереността е препоръчителна. Подсладителите често се използват като заместители на захарта. Избягвайте подсладените венци, но имате доста голяма част от венците (в рамките на 3 гуми на ден). Защо?

  • Дъвките са добър заместител за запазване на апетита към бременността на храна, като по този начин ви помагат да запазите теглото си под контрол.
  • Десенът съдържа Stevia, която ефективно ще работи по гадене. На свой ред не само ще се почувствате по-добре, но и ще бъдете по-активни. В крайна сметка нищо не е по-лошо от мрачна бременност.

Причини да не дъвчете дъвка:

Както бе споменато по-горе, предпочитането на неподсладените венци очевидно ще ви помогне да запазите стоматологичните проблеми. От време на време можете да купувате ароматизирани венци - основно кисело мляко, банан и ягода.

Имайте предвид, че не всички подсладени аромати са одобрени за употреба, когато сте бременна. Въпреки че се считат за безопасни, те очевидно имат странични ефекти.

  • Когато приемате сорбитол, той ви прави подут, тъй като се абсорбира от червата. Целият девиз е да родиш здраво бебе и искаш да оставиш достатъчно място на бебето си да расте и да се грижи за него, вместо да си позволиш да се надуеш.
  • Друг добавен аромат сукралоза е известен със своите диабетни странични ефекти.

Виж повече: Цезар салата по време на бременност

предпазни мерки:

  • Не се безпокойте дори за секунда, тъй като поглъщането на дъвка, която сте дъвчеше, може да бъде по-голямо бедствие в стомаха ви.
  • Повечето дъвки имат ксилитол, който не трябва да се приема по време на бременност. При закупуване на дъвка, уверете се, че сте прочели етикета и получите правилните съставки.
  • Спрете дъвченето изцяло един месец преди датата. Това ще помогне на бебето ви да бъде безопасно.
  • Конци редовно след дъвка.

По този начин, за да се заключи, че е напълно добре за вас да отидете и склонност към неподсладени венци, които може да намерите в стоматологични магазини. Уверете се, че добавените консерванти и аромати са съвместими с вашето състояние. Консултирането с професионален лекар също би било правилно. Вие не искате да направите нещо по-лошо, като дъвчете дъвка, разбира се. Така че, когато ви смущават страданията от гадене, излизайте, купувайте дъвка и дъвчете.

Виж повече: Василий е безопасен по време на бременност

Гледай видеото: Leymah Gbowee: Unlock the intelligence, passion, greatness of girls (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send