Красота и мода

8 Най-добри индийски натурални билки за растеж на косата

Pin
Send
Share
Send


Растежът на косата може да бъде истински проблем за много хора. Неправилното нарастване на косата може да бъде проследено до много проблеми с тялото. Въпреки това, освен че сте здрави, можете да опитате и естествени билки, за да подобрите качеството на косата и да ги накарате да растат нормално.

Изброени са няколко най-популярни и лесни за употреба билки, които са полезни за насърчаване на растежа на косата. Повечето от тях могат да се използват с основните съставки, които са на разположение у дома, и да се възползват от колектора. Всичко, от което се нуждаете е редовна рутина за косата, за да могат да работят с тяхната магия.

Билки за растеж на косата:

Ето и нашите 8 най-добри билки за растеж на косата, както следва от нас.

1. Amla-цариградско грозде (Emblica Officinalis):

Amla е една от най-чистите и най-стари форми на витамин С. Тя помага при подхранването на косата, предпазва от бяла коса и избледняване на косата, а също така и сгъстява. Amla се използва за приложение и консумация за подобряване на качеството на косата. Консумацията на 3-4 сока Амлас на празен стомах сутрин прави косата силна и стимулира растежа на косата. Той се използва и в различни опаковки за коса заедно с други билки, за да съживи скалпа. Това е един от най-добрите индийски билки за растежа на косата.

Прочетете още: Индийска цариградско грозде за растеж на косата

2. Shikakai (Acacia Concinna):

Алтернативно наричан „плод на косата, ползите от Shikakai за косата са безброй. Той има естествено рН, което подобрява скачането на косата и го прави мек. Той почиства скалпа, без да сваля естествената си влага и подобрява растежа на косата. Това е един от най-добрите индийски билки за растежа на косата.

3. Гриткумари-Алое Вера:

Алое вера е добре позната с предимствата си върху кожата, но гелът от алое вера, смесен с масла, има полза и за косата. не само добавя тялото и блясъка към косата, но и стимулира растежа на косата чрез укрепване на фоликулите и подобряване на кръвообращението. Това е едно от най-добрите билки за растежа на косата.

Прочетете още: Алое Вера за коса

4. Бхриндж-фалшива Дейзи (Eclipta Alba):

Билката се използва под формата на прах от листата му. Той насърчава растежа на косата естествено и ефективно в сравнение с повечето други методи за растеж на косата. Използването на брахма масло подмладява скалпа и подобрява кръвообращението към него, като по този начин насърчава растежа на косата. Той има многократна употреба в опаковки за коса. Билката е една от най-известните в Аюрведа и натуроведа за лечение на различни проблеми с косата. Това е едно от най-добрите билки за растежа на косата.

5. Brahmi Herb за растеж на косата:

Брахми е добре известен с отличните си резултати за лечение на мозъчни нарушения, но нещо ново е в използването му за коса, за да изглеждат невероятно красиви и здрави. Помага за запазване на естествения цвят на косата и запазва блясъка и мекотата му при редовна употреба. Brahmi Oil масаж е полезен за обогатяване на космените фоликули и ги прави силни. Това предотвратява падането на косата и възстановява косата.

Виж повече: Сминдух за растежа на косата

6. Aritha-Soapnuts- (Sapindus Mukorrosi):

Това е полезен тоник за коса, който поддържа цялостното здраве на косата и се бори с проблемите на косата като пърхот и разделени краища. Работи като балсам и поддържа косата блестяща и подскачаща. Той почиства косата и скалпа и с редовна употреба води до растеж и от неактивните фоликули. Това е един от най-добрите индийски билки за растежа на косата.

7. Muleti-Licorice- (Юка Шидигера):

Muleti се използва в различни продукти за коса, направени за насърчаване на растежа на косата. Той запазва скърцането на скалпа чист, хидратиран и хидратиран, тъй като тези характеристики са от съществено значение за здравословния растеж на косата. Има естествени ензими, които подмладяват скалпа и насърчават кръвообращението. Лакрицата също е полезна за предотвратяване на плешивост и преждевременно посипване на косата. Това е едно от най-добрите билки за растежа на косата.

Виж повече: Джинджър сок за растеж на косата

8. хвощ:

Хвощта е богата на силициев двуокис, който укрепва косата, костите и ноктите. Възстановява цялостното здраве на косата, предотвратява счупването и сухота. Това е естествена формула за възстановяване на косата, която също подобрява растежа на косата, благодарение на нейните свойства, благоприятни за косата. Използването на билка се наблюдава в повечето продукти за коса. Това е едно от най-добрите билки за растежа на косата.

Повечето от тези билки са лесно достъпни в магазините и са лесни за употреба. Има много начини, по които те могат да се възползват от косата ви и да стимулират растежа на косата.

Източник на изображения: (1,2 и 4 сток на затвора) 3, 5, 6, 7, 8 и 9.

Гледай видеото: ПО-БЪРЗ РАСТЕЖ НА КОСАТА. 10 изпитани съвета (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send