Йога

Hastapadasana (Forward Bend Pose) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


В днешния свят ние сме изправени пред много здравни проблеми, за които йога се счита за по-добро и ефективно решение в сравнение с изкуствените лекарства и лечения. Позите на йога възрастта са били последвани отдавна и все още са на мода. От началото на 21-ви век се натрупаха редица здравни проблеми, някои от които са сериозни.

Въпреки че има много неутрализиращи решения за тези заболявания, естественото е винаги най-добрият вариант. В този случай преминаването на естествено означава правилна йога.

Експертите и лекарите често препоръчват йога като ефективно решение за редица заболявания и здравословни нарушения. В древни времена, поради недостига на подходящи лекарства, хората страдали от сериозен брой заболявания. Но те загинаха ли? Не! Те живееха и живееха щастливо, без да осигуряват тялото си с дози от изкуствени лекарства, но с подходящи сесии на йога.

Всички сме наясно с ползите от йога. В „Бхагавад Гита” се казва, че „Йога е пътуването на себе си, чрез себе си, към себе си”. Подходящите йога сесии могат да ни осигурят по-добър ден, в който можем да се концентрираме по-добре, да работим по-добре и да спим по-добре. Йога също намалява прекомерния стрес и е подходяща форма на медитация. Изпълнението на йога може да намали загубата на коса, болки в гърба, стомашни смущения, запек и някои други значими заболявания. Hastapadasana е популярна форма на йога, с която можем да намалим стреса заедно с мускулни болки.

Виж повече: Предимства на Bharadvajasana

Позата на тази йога се нарича йога напред, когато стоим изправени на първо място и след това разтягаме ръцете и прегръщаме гърба напред, така че ръцете да докосват пръстите. Това всъщност е най-лесният йога пози и е съвместим за хора от почти всички възрасти. Заедно с това, тя е една от най-ефективните йога пози.

Въпреки, че това положение, стоящо напред, изглежда лесно, има някои важни стъпки, които трябва да бъдат следвани, за да се изведе ефективността от това движение. Докато правите йога, положението на ръцете и краката е важен въпрос. Позата и техниката никога не трябва да бъдат пренебрегвани или иначе няма да има резултати. Hastapadana или постоянният преден завой не е нищо друго. Ето как ще го направите.

♦ Как да правим Hastapadana:

Първо стойте изправени и дръжте краката и ръцете си на тялото. Сега поставете равномерно натиск върху двата крака, за да балансирате теглото на тялото и бавно да разширите ръцете си, докато дишате. Сега издишайте и бавно се навеждайте напред, така че ръцете ви да докосват краката ви. Поддържайте тази позиция за не по-малко от 30 секунди и не забравяйте да дишате. Дишайте дълбоко, като държите тази поза.

Докато носите тази поза, ръцете и краката трябва да се държат направо и гръбначният стълб трябва да бъде изправен. Сега преместете гърдите към коленете, като вдигнете бедрата малко и натиснете петите надолу към земята. Преместете леко главата към краката и продължете дишането. Сега е време да се измъкнем от тази поза. Бавно преместете ръцете напред и нагоре и след това се върнете в изправено положение. Издишайте навън и поставете ръцете настрани.

♦ Предимства на предната завой:

Hastapadasana разтяга мускулите и може да се изпълни като загряващо упражнение преди тежко повдигане. На второ място, тя съживява нервната система и насърчава правилното кръвообращение. Коремните органи се тонизират и гърбът става гъвкав след извършване на тази йога.

Виж повече: Кок Поза и Краункасана Йога

Гледай видеото: Hastapadasana -1 part-1825. हसतपदसन. Standing Forward Bend (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send