Диета

7-ми месец Бременност Диета - Кои храни да се яде и да се избягва

Pin
Send
Share
Send


Влизате в последния триместър на бременността. Имате нужда от пълен план за диета, за да се гарантира перфектното хранене на вашето бъдещо бебе. Медицински експерти дават мнението си по въпроса, че е задължително да се вземат 460 калории дневно в допълнителна база, за да се роди здраво и годно бебе. Трябва също така да се грижите за приемането и отхвърлянето на храните по време на този висок период.

Какво да ядете: -

Храни, обогатени с магнезий:

Перфектната диаграма на диетата казва да се абсорбират 360 mg до 400 mg магнезий на ден. Специалността за приемане на магнезий според 7-ия месец на бременността Chartis диета е, че тя е в състояние да поглъщат консумират калций. Също така намалява мускулната контракция и ранната равна болка. Някои подходящи източници са ечемик, овес, тиквени семки, бадеми и др.

Протеин и желязо обогатени храни:

Този триместър е време за анемия. Той причинява недостиг на хемоглобин в кръвта. Трябва да приемете въпроса сериозно за консумацията на желязо по време на 7-ия месец от бременността, тъй като той предотвратява незрялото кръвоизлив на кръвоносните съдове. 27 mg консумация на желязо е вашата дневна нужда. Ориз, боб, различни семена, червено месо са известен източник на протеини и желязо.

Виж повече: Диета по време на 9-тия месец от бременността

DHA обогатена храна:

DHA е компонент на мастна киселина. Това е основното изискване за развитие на мозъка на вашето малко бебе във вас. Много е задължително да се консумират минимум 200 mg мастни киселини на ден. Диаграмата на 7-ия месец на бременността Диета е пълна с такива източници на DHA като яйца, плодови сокове, мляко и др.

Храни, обогатени с калций:

Това е едно от най-важните изисквания в третия триместър на бременността, тъй като помага да се изгради скелетната структура на предстоящото бебе и костният мозък да стане силен. Препоръчителното Ви съотношение на хранене през 7-ми месец от бременността трябва да носи 1000 mg калций като дневна храна. Някои много често срещани и достъпни източници са мляко, овес, кисело мляко, сьомга и др.

Храни, обогатени с калий:

Този минерален компонент контролира телесните течности, кръвното налягане, клетъчните дейности и мускулните функции. Приеманата дневна доза от дневния прием е 2000 mg на ден по време на бременността. Висококалиевите източници са канталупа, зърна, банани, мляко, диня, бобови растения и др.

Храни, обогатени с фолиева киселина:

Фолиевата киселина трябва да се консумира в съотношение от 600 mg до 800 mg като дневен прием. Той предотвратява увеличаването на дефекта в нервното развитие на бебето и го изгражда перфектно. Това е задължителна съставка за бременни жени през целия период, особено в този триместър. Зърнените култури като колари, овес, растения, зеленчуци, портокали, ягоди са някои незаменяеми източници за фолиева киселина.

Храни, обогатени с витамин С:

За да увеличите абсорбцията на консумираното желязо в перфектно съотношение в бременното тяло, вие сте принудени да приемате витамин С. Дневната доза е ограничена до 80 mg. Стандартните източници на витамин С са портокал, броколи, лимон, зелен пипер, пъпеши и др.

Храни, обогатени с фосфор:

Фосфорът помага за развитието на скелетната структура, кръвоносната система и мускулните стави. Излишно е да се казва, че бременната жена трябва да консумира фосфор под формата на естествени храни от 800 до 1200 mg на ден. Наличните източници са гъби, тикви, месо, зеленчуци и др.

Храни, обогатени с влакна:

Запек може да възникне в този етап на тримесечието в резултат на тежко тегло, по-малка активност и промяна в нивото на хормоните. Трябва ежедневно да консумирате хранителни продукти, обогатени с влакна. Пресни зеленчуци, плодове, бобови растения и зърна и т.н. Трябва да пиете много вода, за да балансирате съдържанието на вода в тялото ви, тъй като влакната се абсорбират вода бързо от чревния мехур.

Храни, обогатени с витамин В6:

Тя е задължителна съставка в майчиното тяло, която помага в обмяната на веществата и ускорява развитието на невронната система и мозъка. На бременна жена е позволено да приема 2.2 витамина В6 всеки ден. Често срещаните източници са нахут, банани, пиле, картофи и др.

Виж повече: 8-ия месец от бременността

Какво да не ядете: -

Храни с натрий:

Често срещан симптом на подуване и подуване на корема може да се появи в този триместър. Трябва да вземете много вода и течности, за да намалите този ефект. Както и вие трябва да намалите количеството на натрий в храната. Накратко трябва да избягвате консервирани храни, сосове, чипс, кисели краставички, кетчурчета и всички други храни на основата на сол.

Мастни и пикантни храни:

Киселини са резултат от маточния растеж, който е сериозен, но често срещан проблем. Не трябва също да държите стомаха празен за дълъг период от време.

Чай и кафе:

Съдържанието на кофеин в чай ​​и кафе може да създаде неприятно положение на запек. Трябва да запазите тази хранителна навика от дневния си прием, за да осигурите здравословна бременност на третия триместър. Можете също да вземете голямо количество вода, освен да адаптирате този навик.

Нежелани храни:

Тези видове преработени храни са по-малко хранителни и нездравословни за вас и вашия малък залив, който расте във вас. Вместо да консумирате такива храни от пазара, препоръчваме ви да организирате домашно приготвени храни от същата съставка и със същия вкус. Независимо от това трябва да избягвате прекомерната консумация на тези храни, дори да се прави от собствената ви кухня.

Виж повече: Диета по време на 2-ри месец от бременността

Алкохол и тютюн:

Много е важно да не пиете алкохол не само за този последен триместър, но и за цялото време на бременността. Не трябва да консумирате тютюн под формата на пушене или по друг начин. Това прави вашето бебе здраво и силно по време на раждането.

Диета е най-важният фактор за вас и вашето бебе по време на бременността. Тя не може да бъде променена на всяка цена за по-добро здраве и хранене на вашето бебе. Заедно с поддържането на тази диета трябва да продължите да практикувате различни упражнения, йога, плуване, ходене, само за да предотвратите прекомерното увеличаване на теглото и да ви накара да се чувствате добре и енергично за доставка.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send