Красота и мода

9 Начало средства за сърбеж на кожата

Pin
Send
Share
Send


Има много причини, които могат да доведат до състояние на сърбеж и има различни причини, поради които го изпитвате. Въпреки това, това е едно от най-неудобните и неудобни неща, които трябва да направите, когато става дума за заседание на публично място. Много е важно за човек да знае правилните начини за лечение на сърбеж, за да живее комфортно и безпроблемно. Вместо да се придържат към лекарства за такава криза, винаги е по-добър вариант да се придържате към домашните средства. По-долу са дадени едни от най-добрите, най-безопасните и най-ефективни идеи и лечения за проблема с сърбежа. Вижте и направете своя избор за най-добри резултати:

Начало средства за сърбеж в частни части

1. Накисване на овесена каша:

Вземете топла вода в ваната за къпане и добавете чаша добро овесено брашно. Накиснете се в тази вода за следващите 15-20 минути, ако искате ефективно лечение за сърбеж в тялото. Той е 100% безопасен и няма никакви странични ефекти.

Виж повече: Начало средства за висок холестерол

2. Сода за хляб:

Това е още един от продуктите на дома, който помага при лекуване на сърбеж в добра степен. На един от начините можете да смесите някои качествени сода за хляб във вана със студена вода и да се потопите в нея за следващите 15 минути. От друга страна, паста от сода за хляб може да се направи и с вода и тя може да се прилага равномерно по цялото тяло за лечение на сърбеж. И двата метода са еднакво полезни.

3. Вземете душ със студена вода:

А просто домашно средство за лечение на сърбеж в тялото е да се вземе студен душ за 10-15 минути. Тя ще започне да ви дава незабавно облекчение от проблема. Същото трябва да се повтаря два пъти на ден до момента, в който проблемът стигне изцяло.

4. Ползи от Алое Вера:

Гелът от алое вера може да се извлече директно от листата и да се нанесе върху зоните на сърбеж за успокояващи качества. Друг начин е да се използва лосион на основата на Алое Вера. Това също ще намали сърбежа и накрая ще го лекува напълно. Уверете се, че го правите всеки ден до пълното разрешаване на кризата.

Виж повече: Как да се справим с напуканите токчета

5. Използвайте етерични масла:

Етеричните масла имат много качества за вашата полза. Едно от тях е лечението на сърбеж по кожата. Има различни видове етерични масла, които могат да бъдат добавени като малко капка в банята и да се възползват от безпроблемната кожа и комфортен живот. Някои от тези етерични масла включват масло от босилек, масло от лайка, масло от карамфил, масло от коприва, масло от мента, масло от мащерка, масло от нима, масло от лавандула и др.

6. Lemon Wonders:

Противовъзпалителните и анти дразнещите свойства на лимона го правят идеално решение за сърбеж. Можете да изстискате част от лимоновия сок върху кожата или да вземете част от течността върху памучен тампон и да го нанесете върху засегнатите места. И двата метода са еднакво ефективни.

7. Прилагане на кокосово масло:

Ако сърбежът в тялото се дължи на сухота и белене на кожата, тогава най-добре е всеки ден да се нанася и нанася върху него кокосово масло преди сън. Това дълбоко подхранва кожата и лекува сърбежните проблеми.

8. Мляко и медена вана:

Вземете малко мляко и мед и ги добавете в малко вода във ваната. Сега се потопете в тази смес за следващите 20-25 минути. Това ще направи кожата мека и еластична и я овлажнява добре. Това е един от най-добрите начини за лечение на сърбеж, причинен от сухота.

Виж повече: Начало средства за болка в шията

9. Ползи от Василий:

Приготвя се течност, като се варят пресни листа от босилек във вода. Сега го охладете и след това го използвайте, за да избършете кожата с кърпа. Антибактериалните свойства на босилека ще помогнат за лечение на сърбеж.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Псориазисът и лечението му. Нашата храна -- нашето лекарство, професор Мермерски, СКАТ 02 юли 2014 (Август 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send