Красота и мода

Топ 9 здравословни рецепти за закуска с ниска калория

Pin
Send
Share
Send


Отново и отново се казва, че закуската е най-важното ястие за деня. Безброй здравни експерти подчертаха важността на закуската. Имайки това предвид, ние често се сблъскваме с дилема относно това какво включва здравословна закуска, която също е с ниско съдържание на калории. Повечето хора, които отчаяно искат да отслабнат, обикновено прескачат закуската, само за да избегнат калориите, които идват със средна храна за закуска. За щастие определено е възможно да имате здравословна закуска, без да правите компромис с гледането на тегло. Прочетете по-нататък, за да знаете за ниско калорични здравословни ястия за закуска, които можете да приготвите у дома.

1. Комбинация от киви, гръцко кисело мляко и боровинки за закуска:

Това не е необходимо, че вашата сутрешна храна трябва да бъде висококалорична афера, състояща се от масло с хляб, яйца и кафе, наред с други неща. Можете да дадете на средната закуска мис за плодова комбинация от 3 супени лъжици нискомаслено гръцко кисело мляко, състоящо се от 24 калории, 50 грама боровинки на стойност 29 калории и един нарязан киви с по-малко от 42 калории. Смесете ги заедно в кухненския процесор, за да направите ласкател, който е едновременно пълнеж и по-малко от 100 калории.

2. Едно голямо варено яйце:

Ако не разполагате с време за сложна закуска преди бързането на работа, едно голямо варено яйце, състоящо се от 100 калории, трябва да ви държи до обяд или лека закуска по-късно през деня. 1 голямо варено яйце съдържа точно количеството протеини, за да поддържате енергийните си нива до следващото хранене.

3. Хляб и мед от цялата храна:

За тези от нас, които имат сладък зъб, естествено е да се жадуваме за тази сутрешна треска. Тази нужда може лесно да бъде задоволена без натрупване на калории. Частица хляб от цялото хранене, съдържащ около 55 калории с две супени лъжици мед на стойност 40 калории, трябва да бъде достатъчно добър, за да засити сладкия ви. Антиоксидантните свойства на меда също са добавили ползи за здравето, освен загуба на тегло.

4. Бъркани яйца и гъби:

Едно средно яйце, съдържащо около 78 калории, може да се бърка заедно със 100 грама пресни гъби на стойност 13 калории, за да се създаде храна, която е не само вкусна, но и здравословна. Чувствайте се свободни да добавите билки като магданоз или Базел за вкус.

5. Султана стафиди, гръцко кисело мляко и натрошени бадеми:

Тази вкусна храна, състояща се от смес от натрошени бадеми, султани и гръцко кисело мляко, е не само възхитителна за вкусовите рецептори, но и за ниските калории. За поддържане на калориите, които са 95 калории. просто смесете 3 супени лъжици безмаслено гръцко кисело мляко, една супена лъжица султански стафиди и 4 цели бадема.

Виж повече: Диета с ниско съдържание на наситени мазнини

6. Диня:

Ако не разполагате с време да приготвите закуска преди да тръгнете на работа, това не означава, че трябва да пропуснете това хранене. Просто разполагайте с голямо парче от диня с тегло около 300 грама и се насладете на здравословна плодова закуска с по-малко от 100 калории. Динята е известна и с хидратиращите си качества.

7. Пюре от банани и мед:

Просто каша малък банан, съдържащ около 90 калории и топло в микровълновата печка. Посипвайте пюрето с половин супена лъжица мед на стойност десет калории и се насладете на вкусна закуска, състояща се от общо сто калории.

Виж повече: Рецепти с ниска калорична вечеря

8. Омлет от спанак:

Направете обикновен омлет със средно яйце и 60 грама свеж зелен спанак. Яйцето обикновено се състои от около 78 калории, докато спанакът трябва да работи до около 16 калории. Сега вече имате здравословна закуска с по-малко от 95 калории.

9. Овесена каша с мед

Сварете 25 грама каша овес във вода, за да създадете дебела каша. Добавете канелените пръчици за вкус. Изсушете кашата с половин чаена лъжичка мед, за да си приготвите вкусна закуска с по-малко от 100 калории.

Виж повече: Идеи за нисък калориен обяд за загуба на тегло

Източник на изображения: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Full Day Of Eating - Low Fat Style (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send