Красота и мода

Най-доброто от яйцето Полагане на пилешки породи за вашия двор

Pin
Send
Share
Send


Пилето е домашна птица, която се отглежда за техните яйца и месо. Това е подвид на червената птица от джунглата. Пилето е най-предпочитано от населението и някои хора имат домашни птици, което е масово отглеждане и одомашняване на пиле. Мъжкото пиле се нарича петел, а женското - кокошката. Когато става въпрос за консумация на месо, се използват както мъжките, така и женските. Яйцата обаче се поставят от кокошката.

Но знаехте ли, че хората и пилетата са подобни в някои отношения? Оказва се, че около 60% от гените на пилето имат човешки аналог. Структурата на клетките и начинът, по който клетката функционира, бяха много подобни на тези на хората. Пилета, подобно на хората, са склонни да се сравняват с другите в своята „група“, което означава, че виждат себе си като отделна идентичност от другите. Другото изумително сходство е как пилетата се отклоняват от традиционните начини за нови начини за решаване на проблем. Освен това, възрастната жена показва атрибути на съпричастност, а също и способността да споделя емоционалното състояние на друго. Това очевидно показва как те споделят някои характеристики с нас, хора.

Ето още няколко изумителни факти, които вероятно не сте знаели за тях.

  1. Те знаят своя „шеф“. Те сякаш следват йерархия, където имат поръчки за кълване. Това означава, че всеки от тях знае мястото си на тази йерархична стълба.
  2. Те могат да различат другите видове по лицето си, поне 100 от тях. И си мислиш, че всички изглеждат еднакво!
  3. Пилетата мечтаят точно като нас. Те имат бързи движения на очите или REM.
  4. Те имат пълноцветно зрение.
  5. И да! Точно като нас, те усещат много болка. Те имат болкови рецептори, чрез които също изпитват дистрес.
  6. Те имат около 30 вида вокализация, за да различават различните видове заплахи.
  7. Пилешки майки учат своите пилета да се обадят, дори когато са в утробата. Те говорят с бебетата, когато са в нейната утроба.
  8. Цветът на техните яйца се определя от цвета на ушите им! Онези с червени уши ще положат кафяви яйца, а онези с бели уши ще поставят бели яйца!

Така че, ако това ви е изненадало достатъчно, ето някои видове пилешко месо, на които би трябвало да се запознаете.

1. Пиле Бантам:

Bantam е малкото разнообразие от птици. Изглеждат прекрасни и сладки. В случай, че търсите някои пресни яйца, трябва да ги одомашнете. Те просто се нуждаят от здрав кооператив, който могат да се обадят у дома. Те обичат прах за къпане, кълват и подправят, така че трябва само да се уверите, че имат достатъчно пространство за движение. Те имат по-малки хранителни изисквания, тъй като са малки по размер.

2. Хибридни пилета:

Подобно на името им, те са кръстоска порода. Тяхното кръстосано размножаване започва в резултат на огромното търсене през 1950 г. Те са кръстосани с две или повече чисти породи и дори кръстосване след разплод. Тези са здрави и годни, защото кръвните линии са различни от техните родители. Когато се пресичат определени видове птици, потомството е винаги по-добро от родителя. Те са здрави с леки слоеве. Те също са много по-евтини от всяка друга порода.

3. Чистата порода:

Това са традиционните породи и повече от хибридите. Полагат яйцата си през дългите летни дни. Те обаче оставят по-малко яйца, а породата I е скъпа. Тези дни са отглеждани заради външния им вид. Червеният, Съсекс, Маран са от чистата порода.

4. Orpington:

С една дума, те са красиви! Те са пухкави и приятелски настроени. Те се предлагат в различни цветове като синьо, лавандулово, черно и бяло. Те са поставили близо 200 светлокафяви яйца на година. Цветът на златния им цвят е привлекателен и по този начин лесно става жертва на хищници.

5. Рок Плимут:

Те са популярно пиле, отглеждано като селскостопански породи. Те са издръжливи и обичат да бродят наоколо. Те също са спокойни и се предлагат в различни цветове като синьо, колумбийско, яребично, синьо или черно. Те лежат близо до 250 яйца розово-кафяви яйца за една година.

Различни видове пилешки породи в Индия:

Знаете ли какво пиле сте яли? Добре! Не се бъркайте! В Индия има много видове пилешки породи с най-високи хранителни стойности. Ето някои популярни породи пилета в Индия. Прочетете, за да научите повече.

1. Бройлери:

Яйцата идват от кокошки, отглеждани специално за яйца. Но тези пилета, които се отглеждат за месо, се наричат ​​бройлери. Те са бели и се отглеждат специално за оптимално здраве и в нормални размери, за да произвеждат само качествен продукт за потребителя.

Те обикновено се отглеждат в големи, отворени структури, наречени къщи. Те обичат да бродят, да се хранят и да ходят наоколо с други пилета. Цветът на яйцето зависи от кръста на бройлерите. Например, пилешкото месо ще постави яйце от бял цвят, докато маслиновото яйце ще постави маслинени зелени яйца.

2. Asil Chicken:

класическото пиле от Индия е това пиле, което е известно като кокошка Асил. Тя е древна порода от Индия и се съхранява за декоративни цели. Те обаче са приятелски настроени, когато се държат далеч от други петли. Те също са наистина умни и силни замускулени и се срещат популярно в Андра Прадеш и Тамил Наду. Перото обикновено е червено, черно или смес от двете и са известни като твърдо перо. Яйцата им са светлокафяви.

3. Kadaknath:

това е друга индийска порода от районите Джабуа и Дхар на Мадхя Прадеш. Високо се търси благодарение на богатия протеин и много ниското съдържание на мазнини. Цветът на кожата им е черен и те поставят черни яйца. Те са известни със своите кафяво-черни пера и са естествен будилник.

4. Busra:

Това е средно светла пернатна птица, която обикновено е предупредителна в природата. Той има широки вариации по отношение на цветовете. Клюнът е жълт, с червени жилки. Техните яйца са с тегло само около 28-38 грама, а цветът на техните яйца е светлокафяв. Те се намират в Сурат и други области на Махаращра.

5. Читагонг:

Те са един от отличните домашни любимци, които имат сред видовете си. Те са послушни и красиви. Те слагат около 140 яйца годишно. Читагонгите са светли или тъмни на цвят. Известно е също, че са мързеливи. Тази порода е от Читтагонг и Комила район на Бангладеш. Те имат различна форма на главата.

6. Грамаприя:

Това е пиле, разработено от дирекцията по птици в Хайдарабад. Започва да снася яйца след около 175 дни. бял и оцветен. Цветният сорт произвежда по-малък брой яйца, отколкото белия сорт. Въпреки това, те са привлекателни и имат цветни пера. Те произвеждат малки кафяви яйца и са с по-малък риск от заплаха от хищници.

7. Giriraja:

Giriraja се развива в Карнатака. Тя слага около 130-150 яйца годишно. Всяко от тези яйца тежи около 50 грама. Цветът на яйцата им е кафяв. Вижда се, че те показват по-добър растеж в сравнение с местните сортове. Те също са добри хранителни агенти и по този начин се хранят с насекоми и други зеленчуци.

8. Vanaraja:

друга порода, разработена в Хайдерабад, от Дирекцията за проекти по птиците. Тя се отглежда в селските райони и по този начин може да се отглежда в задния двор. Те са храстачи и по този начин се хранят с насекоми. Яйцата и месото се произвеждат в зависимост от начина на хранене и хранене. Те имат многоцветни пера.

Въпреки че всички те изглеждат сходни, те със сигурност имат различия, които стават очевидни само когато ги опознаете близо. Причините, поради които едно домакинство ще се различава от целта. Някои от тях растат за яйца и месо, а други просто искат да ги отглеждат за декоративни цели. Така че, следващия път, когато се замислиш за поръчване на пилешко зърно, се надяваме тези интересни факти да дойдат в ума ти!

Гледай видеото: : Най-смешните каскади с ховърборди (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send