Красота и мода

Топ 9 Начало средства за разширени вени

Pin
Send
Share
Send


Разширените вени в медицинската терминология се определят като разширени вени, които обикновено се появяват близо до повърхността на кожата. Тъй като те обикновено се срещат в бедрата и телетата, те също се наричат ​​вените, появяващи се на крака. Но това не означава, че разширени вени не могат да се появят другаде в тялото. Основната причина за появата на разширени вени е неправилното функциониране на клапите, намиращи се във вените. Тази неизправност е причинена главно поради запушване или продължително налягане във вените. Разширените вени са често състояние, засягащо почти 10% от човешката популация и са по-преобладаващи при жените в сравнение с мъжете.

Разширените вени са често срещани по време на бременност и други състояния като прекомерно тегло, лошо упражнение, продължителен запек. Хората, които седят или стоят дълго време и участват в тежко повдигане на тежестта, увеличават вероятността за развитие на разширени вени. Разширени вени могат да бъдат лекувани естествено с тези ефективни домашни средства. Разгледайте тези топ 9.

Естествени средства за разширени вени:

1) Отслабвам:

Затлъстяването е основната причина за разширени вени. Излишното телесно тегло допълнително оказва натиск върху краката, което в крайна сметка води до развитие на разширени вени. Също така затлъстяването прави човек летаргичен, поради което мускулите на краката не се използват ефективно. Оттук и преди всичко иницииране на добра програма за отслабване.

Виж повече: Начало средства за пневмония

2) Упражнение:

Упражнението помага за подобряване на симптомите на разширени вени чрез повишаване на кръвообращението в тялото, особено на краката. Вземете движение, като започнете всяко упражнение право от ходене и аеробика за сърдечно-съдови и точкови упражнения. Упражняване не само помага за здравословното кръвообращение, но също така предотвратява натрупването на кръв в паяка или разширени вени.

3) Хранене на балансирана диета:

Консумирането на балансирана диета не само ще ви помогне да отслабнете, но също така осигурява на организма необходимите хранителни вещества, за да се предотврати появата на разширени вени. Включете повече биофлавоноиди и витамин С в диетата си, за да укрепите структурата на колагена в стените на вените. Също така се опитайте да получите добра доза протеини, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци от вашата диета.

4) Ябълков оцет:

Ябълковият оцет е полезен домашен лек, използван при многократно лечение. Просто нанесете ябълков оцет върху варикозните вени или нанесете кърпа, увит в оцетния разтвор и я дръжте на краката за минимум 30 минути. Това ще помогне за намаляване на появата на разширени вени.

Виж повече: Болки в коляното Начало средства за защита

5) Включете билките в диетата:

Билки като лют червен, чесън и джинджифил помагат при лечението на разширени вени чрез намаляване на възпалението. Тези растителни съставки също така премахват вредните токсини от вените. Билковият джинджифилов чай ​​се препоръчва за облекчаване на състоянието.

6) Използвайте компресионни чорапи:

Носенето на компресионни чорапи осигурява сила на краката ви през целия ден. Освен това подобрява кръвообращението към краката. Компресионните чорапи са лесно достъпни в местните магазини за хранителни стоки без рецепти.

7) Избягвайте да стоите или седите дълго:

Тъй като седенето или стоенето за по-голяма продължителност води до разширени вени, от съществено значение е да се направи почивка. Опитайте се да разтегнете краката си или да обиколите малко, за да избегнете непрекъснато натиск върху краката.

8) Носете десните обувки:

Въпреки че звучи глупаво, изборът на подходящите обувки за краката ви може да предотврати развитието на разширени вени. Дясните обувки осигуряват комфортна разходка, насърчават кръвообращението и тонизират телесните мускули. Също така избягвайте да носите обувки с висок ток и вместо това изберете ниски токчета.

Виж повече: Начало средства за здравословен черен дроб

9) Спи в правилната поза:

На последно място, един прост начин за премахване на вените на паяка е като поддържате краката си повишени докато спите. Поставянето на възглавницата под краката спомага за облекчаване на натиска и увеличава кръвообращението в краката.

Освен след тези ефективни домашни средства е важно също да се вземат някои превантивни мерки, за да се отървете от разширени вени. Следвайте здравословен начин на живот, като ограничите приема на сол, пушенето и алкохола.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: How Not To Die: The Role of Diet in Preventing, Arresting, and Reversing Our Top 15 Killers (Може 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send