Красота и мода

17 Creative Free Hand Rangoli Идеи заедно с изображения

Pin
Send
Share
Send


Свободна ръка Rangoli е популярна ежедневна форма на изкуство, която се прави у дома. По време на големи празници или събития, те се правят още по-големи с голямо разнообразие от цветове и дизайн. Много от тях предават съобщения, които са поздравителни или понякога служат за поздрави. Но в други дни те обикновено се правят, за да осигурят храна на мравки и други по-малки същества. Въпреки това, откакто идеята за Rangoli започва, тя е изминала дълъг път, в различни форми, дизайни и с вливане на ярки цветове, които са предназначени да привлекат зрителите.

Много от идеите обикновено се появяват от творчеството и понякога се предават от майката на детето. Тъй като поколенията преминават и разликата във възрастта се разширява, идеите се променят и по този начин вие виждате днес.

Удивителни дизайни на Ранголи със снимки:

Обърнете внимание на някои от най-добрите идеи за свободни ръце на Rangoli, които можете да опитате лесно.

1. Дивали Free Hand Rangoli Дизайн:

Този дизайн на свободните рънголи е просто страхотен. Това включва повечето от цветовете в сини тонове, които са пурпурен и индиго син цвят. Бялата граница на ръката прави този вид по-специален. Центърът на свободната ръка е изпълнен с червен и син цвят, който е най-добрия контрастен цвят. Малкият намек за зелено в ранголите се използва много умело, за да се увеличи раголито на свободната ръка.

2. Флорален Freehand Ранголи дизайн Колам:

Това е колом флорален дизайн за свободни рънголи. Това е доста просто и дори може да се направи от всеки стартер. Това ранголи може да се направи с помощта на пунктирани линии, но при условие, че можете да поддържате потока на свободната ръка в това. Всички цветя се пълнят в различни цветове. Това го прави да изглежда много колоритен, което е идеално за всеки случай в Индия.

3. Ранголи за официални случаи:

В нюанси и нюанси, използвани в тази rangoli е просто перфектно и много жизнено това rangoli е много око закачливо с цветовете си. Има само няколко цвята като жълто, синьо, червено и бяло. Това прави този вид много трезвен и дори може да бъде направен за всякакви официални поводи.

4. Безплатни ръчни дизайни на цветя и зърна:

Тази свободна ръка се прави с помощта на зърна и цветя. Можете първо да маркирате дизайна с бял прах и да ги напълните с цветни зърна и цветя. Използват се различни цветове, за да отговарят на нюансите и го правят привлекателен.

5. Трудна Свободна Ръчна Ранголи Дизайн:

Този е най-трудният от всички. Тази свободна ръка може да се осъществи само от експертизата или изисква много практика, за да се направи това. Това също отнема време, но крайният резултат е нещо, което винаги се допълва. Момичето с дия в ръка се прави красиво в кафяв фон с бял прах, което го прави много земен. Също така синята граница придава на ранголи малко намек за цвят. Това е един от най-популярните дизайни за свободни рънголи за конкуренция с модела на колема.

6. Малка свободна ръка Дия Ранголи Дизайн:

Този малък ранголи е най-простият за начинаещите. Тя не изисква никаква експертна практика и може да бъде направена от всеки. Просто вземете някакъв жив цвят, който ви харесва и го направете директно на пода. Цветът, използван тук, е перфектен червен, оранжев и зелен, който много добре се допълва.

7. Ganapati Free Hand Rangoli:

Този свободен рънголи има цвете с ganpati в центъра. Венчелистчетата се рисуват свободно, което придава много гладък вид и ганпати се прави с бял контур и оранжевия фон към него.

Виж повече: Паун Ранголи дизайни със снимки

8. Свободна ръка Rangoli за поводи:

Това отново е друг дизайн на гангапати за свободна ръка. Това е направено в бял цвят с червен фон, който е любимия фестивал индийски цвят. Този раголи модел има граница от големи бели точки и след това жълт дизайн. Това е на кафяв фон, който е идеален с централния цвят.

9. Свободна ръка Rangoli с различни цветове:

Това е много просто, дайте го на всяко дете и той ще го направи за вас. Това е само модели, които са пълни с всички различни цветове. Това е наистина привлекателно и може да заема голяма площ. Следователно, това rangoli може просто да бъде перфектен за огромна къща или "aangan", както добре.

10. Класическа свободна ръка на Паун Ранголи Дизайн:

Free Hand Rangoli е една от формите на изкуството, която се нуждае от добра ръчна работа и креативност при представянето на класически произведения, които се представят само чрез съвършенство. Един от класическия дизайн е Peacock Rangoli дизайн, който може да бъде изготвен за всеки повод като Diwali, Нова година като форма на мир и щастие, благодарение на яркия цвят, използван за дизайна на Rangoli.

11. Кръгла свободна ръка Rangoli дизайн за Onam:

Онам е най-известният фестивал, който се празнува в Керала, те празнуват фестивала, като украсяват своя дизайн Freehand rangoli, като използват различни цветни цветя, наречени „Pookalam“. Най-често срещаният модел е кръгла форма, като се използват различни цветни венчелистчета от Цветя, за да се образува кръгъл модел с различни форми, даващи на венчелистчетата и в центъра може да се постави дия, която подчертава Дизайн.

12. Полукръгла свободна ръка Rangoli с цветен дизайн:

Полукръглата конструкция е една от най-лесните при използване на Freehand. Обикновено полукръгният метод се прави по време на празничния сезон на прага като приветствие. Традицията на гостуващия гост е различна във всяка страна. Изкуството на посрещането на хората в къщи в индийски е чрез декориране на прага с помощта на колоритен дизайн. За да се помисли за фактора време е важно и с тази мисъл, рисуване по-малко усилие полукръг ранголи се препоръчва на хората, които са предястия и повече време може да се вземе, тъй като това е малък дизайн. Rangoli е украсен с помощта на цветни раголи прах и стихове на slokas могат да бъдат написани между дизайна, за да го направи по-традиционен.

13. Свастик Ранголи със свободни ръце с цветя:

Ранголи е традиционен начин да покажем нашата благодарност, като посрещнем лорд Лакшми в някогашна къща. Съществуват различни начини за представяне на дизайна на ранголи, един от които е дизайнът на Swastik, направен с цветя или цветен прах. Простият начин да направите това, като начертаете очертанията и след това ги запълвате с цветни венчелистчета от различни цветове или прах от Rangoli. Размерът на венчелистчето трябва да бъде с еднакъв размер, който придава еднакъв вид на дизайна.

14. Свободен ръчен дизайн на Ранголи с прах Kolam:

Колам е традиционният начин за декориране на стъпките на къщата в южната част на Индия. Колам е бял цвят на прах, използван за изработване на красив дизайн. Freehand дизайн Rangoli с kolam прах е лесно да се започне с прост дизайн за начинаещи в изкуството на Ранголи.

15. Свободен ръчен дизайн на Ранголи с плодове:

Freehand дизайн на ранголи с плодове е друга най-проста форма на дизайн на Rangoli. Първо, трябва да се реши моделът на дизайна и да се очертае очертанието на дизайна. Очертанието на дизайна се запълва с различни цветни плодове като банани, грозде, джакфрут. Този прост дизайн е привличащо погледа движение, без да използвате каквито и да било изящни неща, които да украсите. Този тип дизайн на Rangoli може да се направи деца, след като очертанията на проектирани е изготвен от старейшини. Децата обичат да правят това произведение на изкуството и ще ги накарат да се чувстват щастливи, като участват в декорацията.

16. Абстрактен дизайн:

Ето и още една идея за всеки ден. Макар и да не означава нищо особено, тя е повече за удивителната шапка на модел, изградена с прости щрихи и линии. Може да се направи наистина лесно. Вземете добър поглед и опитайте на хартия, преди да се отправите да практикувате истинския на пода. Вижте дизайна тук.

17. Цветето Ранголи:

Този е цветен Rangoli, който е лесно да се направи, но може да изисква известно време. Основната красота се състои в микс и мач от цветове. Атрактивни цветове са сигурни окото закачливо. Можете да построите друг дизайн около цветето, за да стане по-голям и по-привлекателен. След като започнете, идеите ще влязат. Този няма точки.

За да споделят любов и мир хора от всички възрастови групи обичат да украсяват къщата си с красив цветен дизайн Rangoli с пълна страст и всеотдайност. Преди да започнем да предполагаме дизайна за случая, груба скица на модела върху лист хартия определено ще помогне за постигането на по-добър резултат по време на празника. За да запазим нашите културни ценности, младежите там трябва да обмислят възможността да изпробват новия дизайн с прикрепен към него ярък нюанс. Използването на живи цветове за дизайна на ранголи е спиращ дъха момент за всеки любител на изкуството.

Новата година е около опитвам Обикновено полукръгъл дизайн на ранголи с помощта на прах Kolam ще бъде ритник започва началото на годината !!

Снимки Източник: 2, 7, 12, 14.

Гледай видеото: Creative Freehand rangoli n kolam designs (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send