Красота и мода

Топ 9 хранителни продукти за почистване на артерии

Pin
Send
Share
Send


Артериите имат функцията да пренасят богата на кислород кръв от сърцето и да я предават на тъканите, разпространявани през тялото. Всяка артерия се състои от три различни слоя - Intima (вътрешен слой), Media (слой, който обработва високо налягане от сърцето) и Адвентиция (съединителна тъкан, свързваща артериите с другите близки тъкани).

Какво компенсира една здрава артерия? Здравата артерия има гладки вътрешни стени, което позволява лесен кръвен поток. Въпреки това, поради нездравословен избор на начин на живот, тези артерии могат да се запушат, като върху вътрешните й стени се натрупват плаки. Това запушване прекъсва лесното кръвоснабдяване.

Плаката, която запушва артериите, по същество се състои от мазнини, холестерол, клетъчни отпадъци, калций и фибрин вътре в тялото. Много е важно да поддържате артериите чисти, здрави и работещи, за да водят живот, свободен от болести. Това може да стане чрез приемане на някои здравословни храни и водене на здравословен начин на живот.

1. Зехтин: t

Известно е, че маслиновото масло е особено добро за здраво сърце. Зехтинът съдържа антиоксиданти, известни като полифеноли и мононаситени мазнини. Тази комбинация от мононаситени мазнини и антиоксиданти спомага за намаляване на нездравословния холестерол. Това намаление помага при крайното намаляване на плаката в артериите.

Можете да използвате зехтин за кулинарни цели за здраво сърце.

2. Чесън:

Приемът на чесън във вашата диета може да помогне много за вашите артерии. Чесънът предотвратява втвърдяването на аортата, която е най-голямата артерия в човешкото тяло. Чесънът помага за намаляване на нездравословния холестерол от организма.
Приемът на чесън директно, в храната или като добавка, може да ви помогне да имате чисти и здрави артерии.

3. Куркума:

Възпалението е една от основните причини за втвърдяване на артериите в тялото. Куркумата има естествени противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и евентуално втвърдяване на артерията.
Куркумата също помага за намаляване на нездравословния холестерол в тялото.
Куркумата може да бъде включена във вашата диета под формата на подправка. Можете също така да си вземете редовно чаша топла мляко за добре функциониращо сърце.

4. Бадеми:

Бадемите, взети в умерени количества, могат да направят наистина добро за вашето здраве. Бадемите имат мононаситени мазнини и полиненаситени мазнини, които намаляват количеството на нездравословен холестерол в тялото ви. Намаляването на холестерола ще доведе до намаляване на натрупването на плаки в артериите.

Бадемът също съдържа магнезий, който също е полезен за предотвратяване на плака. Този магнезий поддържа и кръвното налягане.

5. Нар:

Наровете са богати на антиоксиданти, като витамин С и полифеноли, задействат производството на азотен оксид в тялото. Този азотен оксид подобрява притока на кръв и кръвообращението през артериите. Повишеният приток на кръв не само поддържа артериите отворени, но и спомага за намаляване на вече изградената плака в артериите.
Консумирайте нар редовно в каквато и форма да предпочитате да изчистите артериите.

Виж повече: Храни за афродизиак за сексуалния живот

6. Портокалов сок:

Портокаловият сок съдържа антиоксиданти, които подобряват функционирането на кръвоносните съдове в тялото.
Две чаши неразреден портокалов сок, консумиран ежедневно, могат да помогнат за подобряване на здравето на кръвоносните Ви съдове и за намаляване на кръвното налягане.

7. Канела:

Канелата съдържа антиоксиданти, които помагат за намаляване на мазнините, които се намират в кръвния поток. Тези антиоксиданти понижават нивото на нездравословния холестерол в организма и евентуалното натрупване на плака в артериите.

Канелата не трябва да се консумира в огромни количества и само една чаена лъжичка всеки ден е достатъчна за това здраво сърце и тяло.

Виж повече: Безопасни храни за отлив на киселина

8. Кафе:

Кофеинът, присъстващ в кафето като стимулант, води до временно повишаване на кръвното налягане. Когато се консумира във високи дози, този кофеин може да доведе до неправилни удари на сърцето.

Кафето, консумирано в умерени количества, наистина може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Идеалното количество кафе, което се консумира ежедневно, е 2-4 чаши; повече от тези две чаши, но никога повече от четири.

9. Сирене:

Не много хора знаят, че сиренето е една такава храна, която помага при почистването на артериите. Сиренето помага за понижаване и поддържане на кръвното налягане.

Виж повече: Храни, които увеличават метаболизма

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: More Than an Apple a Day: Preventing Our Most Common Diseases (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send