Красота и мода

Едамаме по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Нещата могат да бъдат малко трудни за консумация, докато сте бременна, тъй като гладът на тялото ви не е редовен. Докато здравословната диета е това, от което се нуждаете, нещата могат да се променят малко, за да направят храната възможно най-вкусна за вас. Една от най-често срещаните и препоръчителни храни за ядене е Edamame.

Какво е Едамаме?

Е, това е всъщност японска закуска, която е просто обикновена версия на варени соя. Това е мощност, пълна с хранителни вещества и други съществени елементи от тялото.

Една чаша едамаме има най-малко 6 процента от всички основни хранителни вещества, от които се нуждаете за един ден, с изключение на витамин D. Това означава, че получавате 20 до 40 процента от дневния прием на протеини, фолиева киселина, фибри, желязо, фосфор, магнезий. , манган, тиамин и витамин К. Приблизително това означава, че ще получите около 180 калории. Той е източник на здравословни мазнини с полиненаситени мазнини като омега 3 и алфа-линоленова киселина. Edamame също осигурява пълна протеинова диета с незаменими аминокиселини, които са необходими за организма.

Така че, с тази чаша едамаме по време на бременност ще ви даде 10% от калция, от който се нуждаете, с витамин С, желязо и витамин К след тях. Известно е, че Edamame намалява риска от здравословни заболявания, свързани с начина на живот.

Виж повече: Тиква е добра за бременност

Можеш ли да ядеш Едамаме при бременност?

Edamame по време на бременност играе важна роля в заместването на зърната по време на бременната диета. Тъй като е богата на протеини, фолиева киселина, калций и витамин А и Б, тя е една от най-препоръчителните храни за правилното развитие на плода. Обаче, тъй като Edamame е соев продукт, трябва и трябва да го консумирате, след като сте преценили Вашия лекар, след като сте бременна. Органичните соеви продукти се препоръчват предимно за консумация по време на бременността.

Предимства на Edamame?

Edamame по време на бременност и дори иначе комплименти за сърдечно, костно здраве и затлъстяване и също осигурява временно облекчение към симптомите на менопаузата. Макар че това са общите ползи, нека погледнем позитивите на яденето на Edamame по време на бременност. Първо, като богат източник на растителни протеини, той е много подходящ за вегетариански майки, които се нуждаят от висок прием на протеини.

Второ, като нискокалорична храна, тя е богата на хранителни вещества.

Трето, тя е ценен източник на витамин В и намалява риска от преждевременно раждане.

Така че, може ли бременните жени да ядат Edamame? Залагате. Соята в която и да е форма са големи форми на важни витамини за бременни жени или тези, които се опитват да са бременни.

Има ли някакви странични влияния?

Колкото и добро да изглежда за здравето на бременна жена, тя наистина има няколко странични ефекта.

Първо, жените с алергии, свързани със соята, не трябва да ги консумират.

Дори и да не сте, можете да се грижите за гадене, сърбеж и диария, ако го развивате.

На второ място, ако сте на някаква форма на антидепресанти или лекарства за разреждане на кръвта, дори не докосвайте соевите продукти, които просто ще увеличат шансовете за кървене.

Трето, консумирането на големи количества соя може да доведе до запек и спазми. Така че, внимавайте.

Накрая, препоръчва се да се консумира органична соя, а не генетично инженерство, което ще увеличи шансовете за спонтанни аборти, ако има такива.

Виж повече: Paneer по време на бременност

Как да консумираме?

Сега, ако сте сигурни, че не сте алергични и нямате други здравословни проблеми, които могат да причинят проблем и сте получили възражение от Вашия лекар, можете да опитате да консумирате Edamame по време на бременност по различни начини.

  • Само да ги сварите с щипка сол ги прави добра закуска, за да се похапнат.
  • Ако ги добавите сурови или варени в ястия и салати и супи, ще имате чудесен вкус.
  • Можете да направите паста от нея и да го смесите с домати или дори мента и да ги използвате като спадове.
  • Бъркани яйца с Edamame правят добра комбинация.

Не забравяйте, че Едамаме е направен от соя и ако все още се чудите, можете ли да ядете Едамаме по време на бременност, можете да платите на Вашия лекар посещение и да го изясните с него. Консумирането на Edamame по време на бременност е само едно от малкото неща, които можете да направите, за да повишите нивата на хранене. Има обаче много много начини, по които можете да опитате и да направите същото. Не забравяйте да ги включите в дневната доза здравословна храна!

Виж повече: Лук по време на бременност

Посочете някои от онлайн порталите или дори говорете с непринудени разговори с приятелите си, които може да са били бременни в миналото, които ще са достатъчно опитни, за да ви дадат някои автентични и надеждни отговори за вашите въпроси.

Гледай видеото: Calling All Cars: Hot Bonds The Chinese Puzzle Meet Baron (Август 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send