Красота и мода

Топ 9 натурални храни за здравословни бели дробове, които помагат за по-добро дишане

Pin
Send
Share
Send


Един от най-важните органи в нашето тяло са белите дробове. Те помагат за изтегляне на кислород и изпомпване на въглероден диоксид от тялото, което е един от най-важните отпадъчни продукти и трябва да бъде премахнат за правилните метаболитни функции. Без бели дробове не бихме могли да говорим, да се смеем или да пеем, тъй като дишането е единствената причина, поради която сме живи, което се извършва през белите дробове. Белите дробове също са важна част от нашата система и изпълняват някои от най-ценните функции в нашето тяло.

Добрите бели дробове ще ви осигурят по-дълъг и по-здравословен живот. Първите стъпки, които трябва да предприемете, са избягването на тютюнопушенето и други лоши навици, които пречат на белите дробове. Заедно с това, ще трябва да приемате някои естествени хранителни вещества, които ще ви дадат по-добро състояние на дишането и по-здрави бели дробове.

Изключителни храни за здравословни бели дробове:

Ето някои от най-добрите храни, които трябва да ядете, за да поддържате белите дробове здрави.

1. Вода:

Ролята на водата в изграждането на здраво и дълготрайно човешко тяло не може да бъде пренебрегната. Това е движещата сила зад всички очистващи действия, които се извършват в нашето тяло. Водата е от съществено значение за поддържане на белите дробове хидратирани и готови за извършване на изпомпване във въздушна процедура. Заедно с това, водата също помага за ликвидирането на всички видове вредни токсини и отпадъчни материали от нашето тяло.

2. Кръстоцветни зеленчуци:

Тези зеленчуци са основно част от семейството на зелето и са богати на антиоксиданти, които са необходими за почистване на белите дробове. Броколите са едни от най-известните и ефективни кръстоцветни зеленчуци. Зелето и карфиолът са също популярни храни за здравословни бели дробове.

3. Чесън:

Чесънът е мощна храна и е доказано, че е ефективен в правенето на белите дробове здрави. Тези храни също са полезни в борбата срещу холестерола, намаляват възпалението и премахват инфекциите.

4. Плодове:

Плодовете са богати на антиоксиданти и съдържат бета-каротин и други ценни елементи. Антиоксидантите, включени в плодовете, предотвратяват рак на белия дроб и други инфекции. Малини, къпини и т.н. са жизненоважни членове на семейството на ягодоплодовете и ефективна борба срещу всички болести, пред които са подложени белите дробове.

5. Ябълки:

Този плод е опакован само с най-доброто качество на хранителните вещества и се предлага с флавоноиди и редица витамини. Ябълките предоставят на човешкото тяло по-добра дихателна система. Той също така предпазва белите дробове от всякакви възможни заболявания. Така че ябълките са добри храни за здрави бели дробове.

6. Чушки:

Peppers съдържа естествена съставка, наречена капсаицин, която е пикантна съставка и е причината за уникалния вкус на тази специална подправка. Капсаицинът ефективно подобрява потока на кръвта в тялото, намалява и предотвратява инфекцията и т.н.

Виж повече: Най-добри плодове за запек

7. Грейпфрут:

Този плод обаче е с горчив вкус, но е много полезен за белите дробове и за цялата дихателна система. Съдържа важни витамини и минерали. Флавоноидите в този плод са полезни за почистване на белите дробове и превръщането им в здрави форми на ядрото.

Виж повече: Най-добрата храна за силни кости

8. Моркови:

Морковите са натоварени с разнообразни витамини. Високото съдържание на витамин А прави моркова един от най-ефективните плодове в борбата с белодробните заболявания. Наред с това, морковите съдържат антиоксиданти и ликопен. Този плод е и чудесен източник на есенциални мастни киселини, които подобряват сърдечно-съдовата система.

9. Храни с магнезий:

Магнезият има огромен принос в изграждането на по-добри бели дробове. Този минерал се препоръчва за хора, страдащи от астма. Той увеличава капацитета на белите дробове и изпълнява функциите, изпълнявани от белите дробове. Например - ядки.

Преди всичко, 9 естествени храни в ежедневната диета със сигурност ще помогнат за поддържане на здравословни бели дробове чрез изцеление и почистване.

Виж повече: Храни, подходящи за оток

Гледай видеото: TOP 5 фон дьо тен за всеки ден с натурален ефект (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send