Красота и мода

Как да се използва Neem масло за пърхот втвърдяване

Pin
Send
Share
Send


Някога сте прилагали Neem масло за намаляване на пърхота? Мисля, че много хора не са запознати с neem oil. Neem oil не е нищо друго освен растително масло, което се извлича от плодовете плюс семената на Neem дърво. Той е изключително ефективен за лечение на пърхот. Бодливият скалп, дължащ се на пърхот, може да се лекува с помощта на масло от нима. Жестоките химикали, присъстващи в шампоаните плюс балсами за намаляване на пърхота, могат да съставят състоянието, което е по-лошо. По този начин, внимавайте докато използвате някакъв химически основан шампоан или балсам за намаляване на пърхота.

Роля на Neem масло за пърхот:

  • Той включва големи нива на антиоксиданти, които защитават кожата на скалпа от постоянни увреждания, причинени от свободните радикали.
  • Притежава регенериращи свойства и подпомага растежа на косата.
  • Благодарение на мастните киселини, овлажняващите неща съживяват и обновяват сухата, подхранена иначе груба коса до плоско, копринено усещане.
  • Той също така укрепва косата от корените, засилва кръвообращението в скалпа и помага при растежа на косата.
  • Маслото Neem съдържа противогъбични свойства, антивирусни, противовъзпалителни и антисептични ефекти, които улесняват зачервяването и раздразнението на скалпа.
  • Поддържа здравината на скалпа, защото Neem маслото се измерва като охлаждащо и нежно по природа.

Виж повече: Кокосовото масло е добро за пърхот

Как да използвате Neem масло за намаляване на пърхот: t

По-долу съм дал различни начини за намаляване на пърхота с neem oil:

1. Шампоанът Neem присъства на пазара, в противен случай можете да направите личния си шампоан за домашен уют, като добавите 1/2 супени лъжици неемово масло в нормалната си бутилка с шампоан. Тихо разклатете бутилката за усвояване на съставките. Намажете този шампоан седмично само веднъж за по-добро скалп.

2. Комбинирайте масло от чаено дърво, масло от розмарин, както и масло от неем в еднакви пропорции. Намажете го на скалпа. Почистете го по-късно от 2 часа.

Виж повече: Лечение на пърхот с масло от чаено дърво

3. Смесете малки капки масло от нима в допълнение към 1 чаша извара. Нанесете тази паста върху скалпа си плюс косата. Почистете го по-късно от 20 минути. Тези пасти работят чудесно за лечение на раздразнен скалп.

4. Приготвя се смес от 1 супена лъжица масло от нима и се смесва със зехтин. Намажете тази смес върху скалпа си за около 20 минути. По-късно, шампоанът и измийте косата си и последващ контрол.

5. Почистете добре косата си. Поставете шепа ябълков оцет на скалпа си. Оставете го за минута, иначе две. Измийте и частично изсушете косата си. След това намажете малко количество неем масло в скалпа си и го изсушете с нова кърпа.

6. Neem oil насърчава растежа на косата. Комбинирайте малки капки, свързани с нима масло, малък брой листа, свързани с босилек, 1 ч.л. shikakai, 1 ч.л. bhringaraj, както и 1 ч.л. Намажете това върху скалпа си плюс косата. Изплакнете го следващите малки часове. Тази паста предлага противогъбични и антибактериални свойства. Тази смес помага при изсушаване на пърхота, както и подхранва косата.

Виж повече: Как да използваме зехтин за пърхот за коса

7. Комбинирайте neem oil плюс лимонова кора в прясна купа. Neem oil е ефективен за лечение на инфекции на скалпа. Нормалното използване на това решение поддържа здравия плюс на кожата на главата и не съдържа пърхот. Помощта от лимонова кора за предпазване от инфекции на скалпа. Също така поддържа косата ви здрава. Този резултат е не-лепкав плюс и овлажнява косата ви дълбоко вътре.

8. Интензивното масло от neem може да е трудно за скалпа. Ето защо, комбинирайте го с допълнителни масла като кокосово масло или масло от жожоба или зехтин, които по-рано го размажете на скалпа.

9. Можете да намажете по-малко интензивно неемово масло направо на скалпа. Почистете косата си по-късно от 1 час.

Гледай видеото: Комплект за растеж на косата Конско чудо - шампоан+маска+лосион за бърз растеж (Ноември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send