Красота и мода

Ходенето е добро упражнение по време на бременност?

Pin
Send
Share
Send


Може да не изглежда, че животът е лесен, след като забременеете, но е по-добре да останете във форма. Ходенето е нещо, с което всички бременни жени се кълнат и включват в своя режим. Така че бързо бързо ходене или бавни стъпки? Какво трябва да е безопасно за вас? Трябва да е лесно, след като знаете какво иска тялото ви. Бъдете в крак с това парче и скоро ще разберете.

Очаквайте бързо ходене, това е страхотна тренировка за белите дробове и сърцето, без никаква вреда за вас и вашето дете. Включете го в ежедневието си и за ходене на разстояние, винаги можете да се обърнете за помощ към приятелите и семейството си.

В случай, че сте били редовен пътешественик, преди да забременеете, продължете със сесиите си. Въпреки това, ако сте доста нови, 15 минути оживено ходене три пъти седмично трябва да ви поддържат добре. След като сте усвоили изкуството на ходенето, ходете повече; кажете около 40 минути за 4-5 дни в седмицата. По този начин вашето ниво на фитнес ще се покачи нагоре. Ходенето за бременни дами е задължително условие за насърчаване на здравословното раждане.

И ако сте на кратко време, винаги можете да работите по ходене като рутина, а не като практика. Например, вземете разходка вместо шофиране или може би по време на обяда опознайте и разтегнете краката си.

Ходене за бременни дами: Какво трябва да знаете.

1. Никога не забравяйте слънцезащитните си средства:

Ако е летен ден, излизането без слънцезащитни продукти може да застраши живота на бебето поради ултравиолетовите лъчи. Чадърът, шапката и бутилката с вода са други важни неща, за които не трябва да си затваряте очите. Дехидратацията може да повиши температурата на тялото и детето ви няма да бъде твърде щастливо за това.

2. Не натискайте себе си:

Обичайните насоки смятат, че ходенето около 150 минути седмично е безопасно за бременна жена. Когато се раздели, това е 30-минутна разходка 5 дни от седмицата. Не трябва да е нередовен и времето трябва да е активно. Колкото по-активни сте, толкова повече ползи ще изпитате.

3. Упражнения на таза:

Регионът на Pelvis получава най-голямо напрежение и се нуждае най-много от облекчаване. Ходенето може да направи това за вас. Упражненията на тазовото дъно трябва да са добри заедно с нормалното ходене.

Виж повече: Дихателни упражнения по време на бременност

Как да адаптирам ходенето си през бременността?

1. Запазете Вашето безопасно ходене:

Не спрете стреса и не забравяйте, че не живеете за ходене. Това е просто мярка, за да сте здрави и здрави. Бременната дама ходене е добре дошла стъпка, за да се поддържат годни.

2. Говорете:

Когато се опитвате да ходите по време на бременност. Опитайте това. Говорете, докато вървите всеки няколко минути. Ако откриете, че се задъхвате, вероятно е време да спрете.

3. Гледайте за признаци:

Ако се озовете в твърде много болка след ходене или внезапно подуване, замаяност, припадък, тогава трябва да спрете да вървите веднага и да поговорите с Вашия лекар за безопасността на по-нататъшно ходене.

Какво е вашето ниво на фитнес?

Според това колко често тренирате, има 3 категории трениращи

  • Начинаещи: Това е категорията, в която майките, които или никога не са упражнявали, или може би няколко пъти се вписват.
  • Междинно: Правите упражнения, но не толкова активно
  • Advanced: Човек, който се държи добре, тъй като знае, че упражнението е перфектно подходящо за тази категория.

Виж повече: Медитация за бременност

начинаещи:

Започнете с бавно ходене и три пъти на ден, опитвайки се да сложите почивен ден между всяка разходка. Добавете един или повече дни, след като почувствате, че сте готови. До края на бременността ви трябва да можете да ходите по-бързо от преди и поне 3-4 дни в седмицата.

Междинен:

Започнете с ходене по четири пъти по около 20 минути. Скоростта трябва да бъде експериментирана и до края на бременността си, трябва да сте по-добре от преди и трябва да сте в състояние да ходите около пет дни в седмицата и да се чувствате енергично.

Advanced:

Няма значение дали сте трениращ, който всеки местен знае за вашите пътувания. Покажете своята вярност към ходенето дори след като сте забременели, тъй като това не само ще ви помогне да останете активни, но и ще ви накара да се чувствате добре за себе си.

Разходка за около 20-30 минути всеки ден и до края, целта ви трябва да бъде да се постигне друг допълнителен ден и дължината трябва да бъде около 45 минути. Разбира се, това може да има няколко проблема, така че винаги проверявайте за продължителността и броя на дните с Вашия лекар и започнете напреднало ходене, когато сте бременна, само ако Вашият лекар каже, че е готино.

Предимства на ходене по време на бременност:

Ако се чудите дали ходенето е абсолютно необходимо нещо, тогава не! Не е. Въпреки това е безопасно и добро упражнение за бременни дами. Ходенето Ви осигурява необходимата физическа активност, която обикновено е необходима, когато сте бременна. Ето някои от ползите му.

Здравословно бебе:

Ходенето по време на бременност гарантира теглото на майката и бебето. С това бебето печели здравословно тегло.

Гестационен диабет:

Едно типично нещо, което всяка нова майка преживява е по-високи нива на захар в кръвта, което ще доведе до диабет тип 2 след раждането. Той също така увеличава риска от преждевременно раждане. Другият ефект е затлъстяло бебе. Ходенето по време на бременност ще запази теглото под контрол и ще гарантира, че гестационният диабет е в застой.

Шанс за нормална доставка:

Ходенето по време на бременност ще гарантира, че имате нормално раждане, а не цезарово сечение. Ходенето увеличава гъвкавостта на мускулите на бедрото, а също така ги тонизира. Ранно сутрешно ходене по време на бременност за нормално раждане е доказано, че дава положителни резултати.

Кога трябва да ходиш?

Докато ходенето по време на бременност е страхотно упражнение, бавното, бързо и бързо ходене има свои собствени ефекти. Рано сутрешните разходки са добри. Въпреки това, ако това не ви облагодетелства, отидете за вечерни разходки.

Бавна разходка: Когато започнете да ходите, започнете бавно, за около 5-10 минути. Загрейте през бавната разходка, като избягвате настилки и нагоре. Бавно увеличавайте темпото си.

Бърза разходка: Бързият ход по време на бременност не е предпочитан. Бързият ход е насочен предимно към загуба на тегло. Когато достигнете третия си триместър, тялото ви няма да ви позволи да вървите бързо. За тези, които ходят редовно, оживеното ходене работи добре.

Бърза разходка: Предпочитайте бавно или бързо ходене по бързо ходене. Бързите разходки могат да ви накарат да се задъхвате.

Ходене по време на бременност: Първи триместър:

Първият триместър е до 13 седмици. Бавното ходене е идеално по време на първия триместър. Единствената цел на този етап е да ходим. Увеличаването на темпото може да изчака. 15 до 20 минути пеша е добра, за четири дни разходка. Можете да увеличите още 5 минути, до 5 пъти седмично.

Следващата стъпка е междинното ниво. В тази фаза ходете шест дни в седмицата. Започнете с 20 минути пеша и го направете шест дни в седмицата. В края на краищата най-добре е 20 до 40 минути пеша за шест дни в седмицата.

Следващата фаза е напреднал етап. Започнете с 20 минути пеша за пет дни в седмицата. Увеличете това до шест дни. Добавете нагоре и по стълбите, а накрая трябваше да покриете 30 до 60 минути за шест дни.

Ходене по време на бременност: Втори триместър:

Вторият триместър е от 13 до 25 седмица. Започнете с 10-минутна разходка от 4 до 5 дни в седмицата. Увеличете до 15 до 30 минути и го направете 6 дни в седмицата.

В междинната фаза, започнете с 20 минути ходене за четири до шест дни в седмицата и общото време от 30 до 40 минути.

В напреднал стадий, ходене за бременни дами, трябва да започне с 30 до 40 минути пеша за шест дни в седмицата. Един ден в седмицата, изберете да ходите по 50 минути, като се изкачите по стълби или се разхождате нагоре.

Ходене по време на бременност: Трети триместър:

26 до 40 седмици е третият триместър. Пет до шест дни в седмицата е идеална разходка през този период. Може да не сте в състояние да ходите с нарастващ корем. В случай, че сте начинаещ, започнете с 10 минути пеша от четири до пет дни в седмицата.

В края на този период трябва да сте ходили 15 до 30 минути за пет до шест дни в седмицата.

Какви мерки за безопасност трябва да се пазят в съзнание?

Въпреки че ходенето е упражнение, което има минимални проблеми както за майката, така и за бебето, все още има няколко неща, които не бива да се пренебрегват.

  • Не ходете бързо или твърде бавно, позволявайки на тялото ви да абсорбира цялата топлина в слънчев ден. Това може да доведе до преждевременни контракции.
  • Дръжте центъра на тежестта си фиксиран около корема
  • Винаги носете удобни обувки и ходете с изключително внимание, за да не се движите или да се подхлъзвате.
  • Отпивайте във вода, която приемате заедно с вас на всеки няколко минути, за да сте хидратирани, но с малки мерки.

Виж повече: Упражнения за бременност за нормална доставка

Странични ефекти от ходене по време на бременност:

  • Внимавайте за припадъци, изтощение, замаяност, контракции, вагинално кървене, болка в гърдите или слабост. В случай, че изпитате нещо от това по време на ходене, незабавно посетете лекар.
  • В случай, че имате високо кръвно налягане, сърдечно заболяване или белодробно заболяване, консултирайте се с лекар преди да започнете да тренирате.
  • Бързият ход не винаги може да бъде добър. В случай, че изпитвате някакви затруднения с темпото, забавете и внимавайте!

Ходенето е чудесно при бременност. Това е забавен начин да се разхождате по улиците, да се парализирате и да останете активни. Не забравяйте да се наслаждавате, докато сте на него, тъй като в противен случай всичко това няма да доведе до плодотворен резултат. Вие не искате да се разсейвате от ежедневната din, така че мястото, което избирате и музиката, която играете, играе важна роля в оформянето на активността, която получавате до края на бременността. Във всеки случай, ходенето трябва да ви помогне да останете във връзка и да не ви свършат практиката на ежедневните упражнения. По този начин отхвърлянето на допълнителното тегло на бременността не трябва да бъде твърде трудно.

Гледай видеото: Ходене с клек на един крак (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send