Красота и мода

Техники за медитация на будизма

Pin
Send
Share
Send


Медитацията, както знаете, се отнася до практиката да изключвате ума си за няколко минути и да оставяте цялата си система да се рестартира. Има различни методи на медитация, използвани от различни хора. Въпреки това, основната цел е една и съща навсякъде, т.е. постигане на спокойствие и балансиране на тялото ви. Будистката медитация, както подсказва името, се отнася до техники за медитация, свързани с будистката религия и практикувани и преподавани от будистки монаси.

Основната будистка медитация е проста и отнема само няколко минути. Ако сте в състояние да вземете само няколко минути всеки ден, за да спрете и медитирате, скоро ще усетите разликата, която тя прави в живота ви. Това ще ви успокои и ще ви освежи, за да ви помогне да се изправите пред проблемите си с по-силен ум. Той също така ви помага да преодолеете други проблеми като проблеми с гнева, депресия и др.

Виж повече: Как да размишляваме върху третото око

Всичко, което трябва да направите, е да намерите подходяща спокойна среда, в която няма да бъдете прекъсвани от звънци, телефонни обаждания и т.н.

Ето и най-добрите техники за начинаещи медитатори: t

Разсеяните умове никога не могат да медитират правилно. Затова изключете телефоните си или ги оставете в другата стая. Много хора избират да изгорят тамян или да използват специални възглавници за медитация и мъниста. Докато тези атрибути със сигурност се стремят да подобрят качеството на вашата медитация, те със сигурност не са необходимост. Затова е изцяло от вас зависи дали искате просто да се уедините в спалнята си и да медитирате там или дали искате да използвате тези допълнителни елементи и да създадете отделно място за медитация за себе си.

Трябва да седите кръстосани крака. Много хора вярват, че медитацията трябва да се прави само в лотосовата позиция, т.е. седи с двете си крака на бедрата. Това не е необходимо. Тази позиция се постига с много практика и само ще ви отвлече вниманието, ако сте начинаещ и не сте свикнали с напрежението, което причинява. Докато гърбът ви трябва да е прав, уверете се, че сте удобни. Ако желаете, можете да коленичите вместо да седите кръстосани крака.

Виж повече: Двойна техника за медитация на сърцето

Можете да държите ръцете си в различни пози или „мудри“. За начинаещите най-лесната мудра е да остави върха на палеца си да докосва върха на показалеца и след това да остави ръката си на коляното. Или можете да поставите ръцете си в скута си с дланите нагоре и да се докосват леко.

Следващата стъпка изисква повече концентрация. Затворете очи и започнете да броите дъха си. Когато броиш, започваш да забавяш дишането си. Можеш да избереш да възпяваш мантра или молитва, вместо да броиш. Целта на това упражнение е да изчистите ума си от всякакви заблудени мисли. Затова се опитайте да идентифицирате всяка мисъл, която влиза в съзнанието ви и след това да я оставите. Като вдишвате и се чувствате тялото ви релаксиращо. Бавно пуснете всичко, което ви държи. С всеки дъх, който пускате, пуснете малко част от себе си, докато сте напълно свободни.

За начинаещ, който се концентрира или медитира за около десет минути, е повече от достатъчно. До края на десет минути ще почувствате странна, но привлекателна летаргия. Отворете бавно очите си и продължете постепенно да се движите. Оставете ръцете си да паднат, след това изпънете краката си и постепенно станете. Не бързайте или ще съсипете ефекта.

Виж повече: Дийпак Чопра медитация за отслабване

След този кръг медитация ще откриете, че сте подмладени и умът ви напълно освежен! След като веднъж сте медитирали още няколко дни, ще бъдете закачени. Медитацията е начин на живот, който е като здравословна зависимост. Щом веднъж усетите вкуса му, няма да можете да живеете без него.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4 и 5.

Гледай видеото: Медитация Тонглен - сила за състрадание, тибетска практика, будистка школа (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send