Красота и мода

8 Известни светилища и паркове в Андра Прадеш

Pin
Send
Share
Send


Щат Андхра Прадеш се гордее с няколко парка и градини, които са красиво озеленени. Парковете и градините поддържат широк спектър от богато биоразнообразие, на което се гордее държавата поради географското си разпределение. Градините са дом на разнообразни растителни видове, някои от които рядко се срещат в Индия.

Красиви светилища и паркове в Андра Прадеш.

Ето списък на паркове и светилища в Андра Прадеш.

1. Парк Lumbini:

Паркът Lumbini в Хайдерабад е красиво оформен парк на брега на красивото езеро Хюсеин Сагар. Величествената структура на Буда на това езеро се вижда най-добре от парк Lumbini. Паркът предлага спокойна гледка към Секретариата и БМ. Храмът на Бирла формира идеалния фон. В главния вход ще ви посрещне голям флорален часовник. Изработена от ярки цветове и разнообразие от трева, засадени на земята в модела на часовника, тя показва реалното време и моделите се променят в зависимост от сезона.

2. NTR Gardens:

Градините са построени около паметника на загадъчния бивш главен министър Нандамури Тарака Рама Рао, известен още като Н.Т.Рама Рао. Мирните и перфектно поддържани буйни градини са хит с хора от всички възрастови групи. По-рано това е бил дъмпинг на местната топлоелектрическа централа, но не е мястото на най-новите количества кислород в Хайдарабад.

Виж повече: Светилища за диви животни в Чхатисгарх

Основните атракции са:

  • Японска градина,
  • Кафене за кола,
  • Ant Hill,
  • Machan Tree,
  • Детска зона за игра и
  • Моно железопътно каране.

Чудесно място за семейството да се отпусне

3. Парк Индира:

В знак на почит към покойния министър-председател на Индия, г-жа Индира Ганди, този парк има зелени зелени площи и разнообразие от дървета. Сандалите, палмите и кевудите украсяват парка. В парка има много овощни градини и изкуствен водопад с музикални фонтани. Той също така разполага с розова градина и търговска детска стая. В допълнение към това лодка съоръжение просто запечатване на сделката за пълно забавление семейство излет.

4. Парк Sanjeevaiah:

Sanjeevaiah Park, разположен на улица Necklace Road, Хайдерабад, е най-посещаваният парк в щата. Голям имот с площ 99 акра, кръстен на бившия президент на Индия, г-н Неелам Санджеев Реди. Акцентът е в красивата и ароматна розова градина от рози от най-висок ред. Друга атракция е Скалната градина. По този начин тя все още привлича постоянен поток от посетители, за да се наслаждават на красотата му.

Виж повече: Паркове в Асам

5. Детски парк Yogibear:

Детският парк Yogibear в Хайдарабад, разположен в близост до парк Sanjeevaiah, е увеселителен парк за деца. Това е любимо място сред децата от всички възрасти.

6. Национален парк Kasu Brahmananda Reddy:

Национален парк, който с право се нарича джунгла сред бетонна джунгла, също се помещава в известния дворец Чиран и се намира в луксозния квартал Юбилейни хълмове. Това е пристъп на зеленина в нарастващите нива на замърсяване и по този начин осигурява отлично белодробно пространство. Известно е, че е дом на зашеметяващо

• 600 вида растения
• 140 вида птици
• 30 вида пеперуди

Виж повече: Тематичен парк в Гургаон

7. Национален парк Mahavir Harina Vanasthali (Deer):

Това е елен парк, разположен в Хайдерабад и се простира върху 3758 акра земя. Това е най-големият зелен пластир в Хайдерабад. Това е било ловно стопанство на Низам, но по-късно е превърнато в национален парк, наречен на името на светеца от Джайн. В нея има няколко животни, заедно с наситеното животно - черните долари. Това е популярно туристическо място, което дава на еко туризма обиколки на черните долари.

8. Национален парк Шри Венкатешвара:

Това е биосферен резерват, известен със своите многобройни водопади като Талакона, Гундалакона и Гуняна. Разположен на източните Гати, той се простира върху хълмовете Сешачалам и хълмовете Тирумала. Районът има

• 1500 вида съдови растения
• 178 вида птици
Тук се срещат някои от застрашените и застрашени видове по света
• Булбул с жълто гърло
• Зелен гълъб Помпаур
• Ориенталски лешояд
• Азиатският слон

Бъдете очаровани от парковете на Андра Прадеш, където хората ценят природата.

Източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8.

Гледай видеото: Roswell Incident: Department of Defense Interviews - Gerald Anderson Glenn Dennis (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send