Красота и мода

10 парка и светилища в Асам

Pin
Send
Share
Send


Асам е държава, която е известна с огромния си принос към проекти за опазване на дивата природа в Индия. Коронационната слава на опазването на дивата природа на Асам са двата обекта на световното наследство на ЮНЕСКО на Националния парк Казиранга и Националния парк Манас.

Красиви паркове в Асам:

Ето списък на парковете в Асам, които се грижат за дивата природа от всякакъв вид.

Светилище за дивата природа Chakrashila:

Разположен на площ от около 46 кв.км, сгушен в кварталите Kokrajhar и Dhubri в Асам, този резерват за диви животни е дом за много уникална флора и фауна. Показателно е, че това светилище е вторият най-защитен дом на застрашения Златен Лангур.

Виж повече: Национални паркове в Бихар

Светилището на Hoollongapar Gibbon:

Заобиколен от чаени градини и дълги участъци от пасища, това резерват за диви животни в Асам е силно известен със своето богато биоразнообразие. Това светилище е дом на единствените гибони в Индия, които са

  • Хълок гибони
  • Бенгалска бавна Лорис

Национален парк Казиранга:

На брега на свещената река Брахмапутра, разположена на над 800 кв. Км земя, се намира най-голямото светилище в Асам. Паркът е заобиколен от

• Сухи широколистни гори,
• Скалисти пейзажи и
• Високи гъсталаци

Звездната атракция в това светилище е, че тя е единственото естествено местообитание на близкото изчезване на великия индийски рог носорог. Има сафари турове, където можете да посетите цялото пространство на джипа и да изпитате тези прекрасни същества отпред. Пищните зелени площи са идеални за наблюдение на птици на огромните стада, които мигрират през зимата.

Виж повече: Светилище за диви животни в Бихар

Светилище за диви животни Дибру-Сайквоа:

Това светилище е еднакво добре познато със своите диви диви коне, както и с някои от най-редките видове птици, които са застрашени. Живописна обстановка осигурява спираща дъха гледка на прелетните птици през зимните месеци. Това е основна туристическа атракция.

Национален парк Манас:

Притиснат между джунглата, облечен в хималайските подножия и река Манас, е един от деветте най-търсени проекти за запазване на тигрите в страната, ангажирани с опазването на застрашения кралски бенгалски тигър.

Виж повече: Увеселителни паркове в Gurgaon

Светилище за диви животни Bornadi:

Това светилище е домакин на най-редките застрашени видове диви животни, като например

• малък свиня,
• Златен Лангур,
• Зашеметен леопард,
• Бяла крило от дърво,
• Тигър,
• Hispid Hare,
• блатни елени и др.

Тя е важна част от защитата на разнообразието на приматите. С хималайската планинска верига от едната страна и националната граница на Бутан, от друга, това е празник за уморени души и развълнувани затворници.

Замъка за дивата природа на Източния Карби Англонг:

Езерото, което спира дъха, заобикаля резервата, който е почти 228 кв. Км в района и е дом на множество хипнотизираща флора и екзотична фауна. Този резерват се използва за защита на голямо разнообразие от местни и мигриращи птици.

Deepor Beel Bird Sanctuary:

Спокойната аура и мелодичните тълпи на прелетните птици са идеалната рецепта за тихо бягство в природата. Намира се в Гувахати и е естествено местообитание за много видове цветни пернати ангели. В това светилище са регистрирани 120 вида видове, някои от които са

• Kingfishers,
• Рибарски орли,
• Допълнителни щъркели и
• Различни видове патици

Птичият резерват Бордойбам Билмух:

Той е неизбежно светилище, осеяно от езера и искрящи водни басейни и споделено между областите Larkspur и Dhemaji на Assam. С буйна зелена капка и богата растителност това е приятно изживяване за всеки любител на природата.

Замъка за дива природа Nambor:

Nambor Wildlife Sanctuary е блажено убежище за слоновете и нашето национално животно, царствените кралски бенгалски тигри.

Ако светилищата са твърде тромави, опитайте зоопарка Гувахати, за да изберете най-добрите животни, живеещи в този регион. И ако природата не раздразни апетита ви, тогава изберете воден парк Accoland в Гувахати, който има тръпката от водните спортове, които могат да се ползват от цялото семейство.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Гледай видеото: Топ 10 НАЙ-СТРАННИ Места на ЗЕМЯТА (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send