Красота и мода

Как да направим алкална вода?

Pin
Send
Share
Send


Алкалната вода е заредена с многобройни ползи за здравето и това е причината за нейната все по-голяма популярност. Ежедневното пиене на алкална вода може да стимулира обмяната на веществата, укрепва имунната система, подпомага усвояването на хранителните вещества, предотвратява хроничните заболявания и много други. След като научите тези невероятни ползи от алкалната вода, няма ли да е по-полезно, ако научите начини да направите алкална вода у дома. Прочетете на този пост, ако желаете да знаете как да направите алкална вода.

Нормалната вода има рН 0f 7 и когато увеличите нейната алкалност получавате алкална вода. Измерването на pH на алкалната вода обикновено е 8 или 9. Можете да се възползвате от безбройните ползи за здравето, като просто алкализирате питейната си вода. Пазарът е наводнен с вода йонизатори, които твърдят, че превръщат водата алкална. Въпреки това те се оказват много скъпи и добавят към водата нежелани добавки и химикали. Искате ли да знаете как да направите вода алкална? Не сте сигурни дали да използвате тези йонизатори? Ако отговорът е да, този пост ви води стъпка по стъпка, за да направите вашата собствена алкална вода лесно и без никаква суета.

Виж повече: Най-добър зеленчуков сок за отслабване

Преди да се запознаете с начините за алкализиране на водата, е важно да решите коя вода ще използвате. Независимо дали става дума за чешмяна вода, бутилирана вода или филтърна вода. След това се извършва тест за определяне на рН на водата, за да се установи дали водата е кисела или алкална. Ако водата вече е алкална, увеличаването на нейната алкалност може дори да даде обратен ефект. Просто използвайте ивица за рН, за да измерите нивото на рН на водата. Сега научете за три метода, които използват обичайните кухненски съставки, за да направите водата алкална:

Лимони:

Един от най-простите начини за алкална питейна вода е добавянето на лимони към него. трябва да се чудите, че лимоните са известни като кисели и как могат да направят водата алкална. Е, лимоните се считат за анионни и при поглъщане те придават алкализиращ ефект на тялото. сега, за да направите своя собствена алкална вода, напълнете стомна с бутилирана или филтрирана вода. Нарежете един цял лимон на осем и ги поставете в стомната.

Покрийте стомната с капак и оставете водата да престои минимум 8 до 12 часа при нормална температура. след изтичане на определеното време алкалната вода е готова за консумация. Водата се превръща не само подходящо алкална, но и придава освежаващ вкус. Използването на лимони за алкализиране на водата също добавя калций и калий във водата, което е добро за вашето здраве.

Виж повече: Пиене на алкални водни странични ефекти

Сода за хляб:

Сода за печене е друга обща съставка на кухнята, използвана за направата на алкална вода. За ½ супена лъжица сода за хляб е достатъчно, за да се алкализира един галон вода. Добавете необходимото количество сода за хляб или натриев бикарбонат в питейната вода и разбъркайте непрекъснато и енергично. След разтваряне на частиците на содата, алкалната вода е готова за консумация.

pH капки:

Използвайки рН капки, можете незабавно да направите водата алкална у дома. рН капки е силно концентриран разтвор на алкални минерали и е лесно достъпен във всички магазини. На бутилките са изброени правилните посоки по отношение на количеството капки, които трябва да се използват в определено количество вода. Прочетете внимателно инструкциите и ги използвайте, за да направите водата алкална.

Доброто здраве е приоритет за всички. Докато фокусът винаги е бил върху богати на хранителни вещества диета и режими на тренировка, влиянието на водата върху нашето здраве често се пренебрегва. Чрез просто увеличаване на нивото на рН на водата и превръщането му в по-алкална можем да осигурим цялостно добро здраве. Споделете тези начини за алкализиране на вода с другите около вас!

Виж повече: Предимства на алкалната вода

Гледай видеото: Да си направим алкална вода с лимон и хималайска сол за борба с рака (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send