Красота и мода

5 прости упражнения за да се отървете от запек

Pin
Send
Share
Send


Неправилното движение на червата, водещо до запек, може да бъде причина за голям дискомфорт за всеки. Той не позволява да остане в мир и причинява болка и други проблеми в тялото, ако не се направи нищо, за да се разреши проблема бързо.

С лаксативи и други лекарства, които са най-бързите решения, ето няколко упражнения, които могат да ви помогнат да се отървете от запек също толкова бързо и също може да се прави редовно за фитнес.

Виж повече: Упражнение за намаляване на талията

Бързи разходки:

Бързото ходене е добро за здравето и най-простата форма на упражнение, за да останат годни от всички аспекти. Добри 30 минути бърза разходка рано сутрин генерира много енергия в тялото и помага да се отървете от токсините и примесите. Поддържа оптималното снабдяване с кислород в тялото и движенията освобождават стреса, който може да бъде една от причините за запек.

Квартални клякам:

Клекнане е подобно на начина, по който седим и стоим редовно на стола. Просто трябва да го направите без стола. Разстелете краката си широко, за да я приведете в съответствие с раменете и разпънете ръцете до дължината на раменете отпред. Клякам, докато бедрата ви са успоредни на пода, задръжте позицията за 5 секунди и се върнете към нормалното. Повторете упражнението половин час след хранене поне 10 пъти. Това облекчава всички проблеми с червата и прави гладките движения на червата, като по този начин облекчава запек.

Виж повече: Упражнения за вестибуларна терапия

Йога:

Йога има различни Aasans, които облекчават тялото от различни проблеми. Обикновено дишането и комбинациите на ръцете и краката могат да помогнат да се изяснят причините за запек и да се облекчи за нула време. Най-простият Aasan, който можете да направите, е да седнете на подложка с крака заедно и обратно. Вдишайте и вдигайте корема си, издишайте и изпускайте. Това движение е противоположно на това, което правим, когато дишаме нормално, така че може да се наложи малко практика. Направете това рано сутрин, за да изгладете червата и да получите облекчение от запек.

Внимание: Ако имате болки в гърба или сте забранени да седнете на пода или със сгънати крака, можете да седнете изправени на стол с изправени гърба или на леглото с прегънати крака. Това упражнение не трябва да се извършва от бременни жени, тъй като има и ефект върху стомашните мускули.

Скачане на въже или прескачане:

Като деца всички ние преминахме през фаза, в която скачащото въже беше притежание. Ако имате стомашни проблеми, може би е време да се върнете към основите. Опитайте да прескочите сутрин или поне три пъти на ден, за да подобрите притока на кръв в тялото. Също така е полезно при натискане на правилните точки на натиск върху краката, през които запек може да бъде освободен за нула време.

Виж повече: Упражнения за сколиоза

Lunges:

Lunges помагат за преместване на червата напред-назад всеки път, когато го правите правилно. За да направите упражнението, застанете изправено, преместете крак напред и се опитайте да изравните бедрото си успоредно на земята, докато огъвате рядкото стъпало. След това се върнете към останалата поза. Повторете упражнението с друг крак. Това е един набор. Направете най-малко десет такива ежедневно, за да подобрите движенията на червата. Можете да държите ръка направо във въздуха над главата си или отпред, или един над друг на коляното отпред.

Внимание:

За тези с проблеми с гърба трябва да избягват да правят това упражнение. Това може да доведе до малко разтягане на гърба, което може да бъде проблематично. Старите хора, които имат проблеми с коляното, също трябва да избягват това упражнение и вероятно да опитат друго.

Опитайте тези прости движения и продължете с това, което ви е най-доброто, за да имате безпроблемна сутрешна рутина за стомаха.

Гледай видеото: From Table to Able: Combating Disabling Diseases With Food (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send