Грижа за косата

Как да използвате хена за сива коса?

Pin
Send
Share
Send


Сивата коса е проблем, с който страдат най-вече всички хора на средна възраст, независимо дали са мъже или жени. Сивата коса е естествена фаза от живота и доказва, че остарявате, но с всеки, който иска да изглежда млад, се оказва доста проблем. Сивата коса може да се появи и при по-младото поколение, но това е болест и може да се лекува.

За да спрете по-късно посивянето на косата в живота, можете да започнете да вземате предпазни мерки в по-млада възраст, хената е една от тези преобладаващи предпазни мерки. Използвайте хената ежедневно на косата си, за да укрепите косата си и да я придадете на блясък, който никога преди не сте виждали. Хената е билково средство, което ексфолира косата и скалпа, което допринася значително за предотвратяване на зреене.

Употреба на хена за сива коса:

1. Цвят на естествената коса:

Чувствайте се разочаровани от сива коса, не се притеснявайте, къната е перфектен оцветител, тя придава естествен цвят, а къната помага да направите косата си по-бърза, блестяща и безупречна. Прилагайте хената ежедневно, за да запазите косата от посивяване и да я поддържате здрава и здрава.

2. Обем на косата: t

Една от най-важните части за къната е, че когато се прилага редовно, тя помага за укрепване на корените с дебелина на нишките, което допълнително спомага за ускоряване на обема. Обемът помага да поддържате косата си здрава и намалява падането на косата и посивяването на косата. Хена със сигурност ще ви накара да изглеждате 10 години по-млади.

Виж повече: Как да правим постоянна изправяне на косата у дома

3. Антифунгални, антибактериални:

Понякога гъбични или бактериални проблеми могат да причинят ускорено посивяване на косата; Къната е естествен агент, който помага за борба с всички проблеми на скалпа и косата, за да се предотврати такъв проблем. Хената също помага за стабилизиране на киселинно-алкалния баланс на скалпа, което е още една причина за посивяване на косата.

Начало Методи за намаляване на посивяването на косата чрез използване на Henna: -

1. Съхранение и използване:

Опитайте да съхраните прах от къна в шкаф, който има сухо околно пространство; прахът ще спечели повече чрез ферментация и ще загуби плътност, ако се съхранява в хладилник. Опитайте се да използвате хена за сива коса веднъж на всеки няколко седмици, за да получите необходимите резултати по отношение на предотвратяването на бяла коса. Хената работи като естествен овлажняващ крем за косата ви, помага за възстановяване на баланса на скалпа и премахва всякаква външна заплаха като гъбична или бактериална заплаха. Също така е чудесен оцветител и наистина работи за да се отървем от тези сиви.

Виж повече: Билкови съвети за падане на косата

2. Черна хена:

Ако търсите естествен цвят на косата, който ще ви помогне да намалите посивяването без страничните ефекти, тогава не е нужно да отидете твърде далеч. Черната къна е перфектното средство за домашна употреба за сивата коса. Черната хена помага за оцветяване на косата и на свой ред я прави копринена и лъскава. Внимавайте да не оцветите кожата си с този изключителен цвят на косата. Приложението отнема само около 10-15 минути, след което трябва да нанесете капачка за душ върху косата си за около час.

3. Домашно или търговско:

Винаги можете да си купите прах или паста от къна от всеки пазар, но винаги е по-добре да направите къната у дома си, защото не само ще запазите хранителните вещества, но и ще получите удовлетворение, че прахът от къна, който сте направили, е естествен. Ако не искате да губите време, тогава и двата праха и пастата от хна се предлагат във всеки магазин на различни цени в зависимост от марката.

Виж повече: Продукти за здравеопазване

Гледай видеото: Как да изсветлите косата до сияйно русо? (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send