Красота и мода

Домашно заместване на храна се разклаща за загуба на тегло без протеинов прах

Pin
Send
Share
Send


Shakeology, 18 Shake, Slim Quick и много други марки представляват една от най-търсените диетични добавки, известна още като заместител на храна. Заглавието на този вид шейкове означава предназначението му. Но защо трябва някой да замени храната? Отговорът се крие в необходимостта от намаляване на телесната маса чрез изгаряне на излишната мазнина. МР шейкът не действа като изгаряне на мазнини, а като питие, което се справя с апетита към храната. По този начин, потребителите напускат пълноценно хранене за тази богата на протеин напитка.

Въпреки изобилието от търговски марки и опции, предлагани на пазара на спорт и диетично хранене, не е лесно да се намери стока, която да отговаря на определени изисквания. Те се отнасят до съдържанието на ключови елементи като протеини, въглехидрати, захар, мазнини, фибри и различни хранителни вещества. Например, един от най-популярните напитки MR, Shakeology, е известен с прекомерната захар, която е голям недостатък. От тази гледна точка, ако искате да избегнете евентуални здравни проблеми, свързани с лошото качество на изработените продукти, винаги можете да се обърнете към подхода „Направи си сам“.

Как да получите протеин?

Както знаете, основният елемент на всеки MR шейк е протеин. Тази съставка може да бъде от млечни или растителни източници. Всъщност, съществуват и други източници, но те са най-често срещаните за хранителни добавки. Според вашите предпочитания, можете да намерите тази съставка в прахообразна форма за Вашия домашно приготвен MR шейк. Възможно ли е обаче да изберем алтернатива, която да замени пуснатия на пазара прах? То е. Нека погледнем най-популярните решения за добавяне на основната съставка към вашия MR шейк по най-естествения начин.

Сирене с ниско съдържание на мазнини:

Половин чаша този продукт доставя 14g от основния елемент на вашия домашен шейк. Варено сирене бие добре харесваното гръцко кисело мляко, което ще бъде споменато по-долу по отношение на този параметър. Освен това, енергийната стойност е достойна - 81 kcal.

Копринено тофу:

Четири супени лъжици от Silken Tofu е идеалното решение за създаване на вегетарианско питие MR. Въпреки че съдържанието на протеин е наполовина по-горе споменатата стойност, лесно можете да удвоите или утроите обслужването и да регулирате нуждите си от протеин. Все пак, бъдете внимателни към ккал процент, тъй като 47 калории са снабдени с 4 супени лъжици.

Бадемово масло:

Запознайте се с тежката артилерия според енергийната стойност. Четири супени лъжици бадемово масло осигуряват невероятните 190 ккал. Междувременно процентът на протеините е доста умерен от 7 грама. Независимо от това, вкусът на този продукт е отвъд думите.

Конопени семена:

Този растителен източник на протеини също е доста калоричен. Все пак, той е пълен с разнообразни хранителни вещества като желязо, магнезий и омега-3. Не сме забравили за протеините. Ще получите 9 грама от основната съставка в 4 супени лъжици.

Гръцко кисело мляко:

В крайна сметка, ние въвеждаме най-популярния източник на протеини за DIY шейкове. Гръцкото кисело мляко може да се намери в стотици рецепти на МР напитки и шейкове, приготвени у дома. Основни предимства на този продукт са нискокалорични и високо съдържание на протеини. 100 грама кисело мляко предлагат 10g протеин и 59 kcal.

Сега знаете как да замените протеиновия прах с естествен източник на тази жизненоважна съставка. Насладете се на питието си MR.

Гледай видеото: HealthyKid Sofia Захранване на бебето - I част основни принципи (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send