Красота и мода

Симптоми и причини за левкемия

Pin
Send
Share
Send


левкемия:

През годините една от най-упоритите заболявания, свързани с кръвта, която е имала ужасяващи резултати, може да бъде обвинявана за левкемия. На една обща улица ще опишете левкемия, тъй като раковите клетки поемат кръвните тъкани. Един нормален човек в кръвта му на дневна база има най-много червени кръвни клетки или червени кръвни клетки и малко бели кръвни клетки, тромбоцити и плазми. Това е основната съставка на кръвта, произведена от костния мозък, който тече по гърба. Често левкемия може да бъде описана като рак на костен мозък, при който произведените червени кръвни клетки са ракови по природа.

Левкемия се занимава с необичайно производство на кръв, но тази кръв рядко се нуждае от нашето тяло. Левкоцитите или белите кръвни клетки са основната съставка на кръвта. При анормална клетъчна продукция се вижда, че тяхното размножаване е два пъти по-голямо, което води до размножаване на анормалните клетки. За разлика от нормалните клетки, тези клетки естествено не остаряват и умират, което го кара да се тълпява все повече и повече в процеса, намалявайки количеството на необходимите червени кръвни клетки, за да управлява тялото. Следователно според латински „leukos“ означава бяло, а „aima“ означава кръв.

Левкемия при различни хора може да бъде от различен тип. Често костният мозък произвежда клетки, наречени стволови клетки, които след това допълнително се разделят на червени бели или тромбоцити. Ако раковите клетки атакуват по време на счупването на стволовите клетки, то се нарича миелогенна левкемия. Тези, които се образуват в самия мозък, се наричат ​​лимфоцитна левкемия. След това има хронична левкемия, която е дълготрайна, но стабилна в природата. Разширява се и се разпространява за по-дълъг период от време. Острата левкемия е по-бърза сравнително и причинява увреждане на много по-бърз темп от хроничната левкемия.

След това има допълнително подразделение на левкемия, което прави тези четири основи, например остра лимфоцитна левкемия или хронична лимфоцитна левкемия и същото важи и за миелогенната левкемия. Една от основните мерки за лечение е химиотерапията. Левкемия е много болезнен процес на смърт, който оставя тежки странични ефекти като загуба на коса, плешивост, притъпяване на кожата, слабост и т.н. Това наистина е ужасяващо заболяване, което никой не знае кога ще ги удари.

Симптоми и причини за левкемия:

Винаги е по-добре да знаете какви са причините и симптомите на левкемията, за да знаете по-добре сделката.

Причините за левкемия:

По-долу имаме списък от 10 основни причини за левкемия, които могат да бъдат определени като

1. Липса на червена кръв:

Най-често споменатото по-горе е липсата на червени кръвни клетки. Раковите клетки от левкемия ограничават производството на червени кръвни клетки, докато се отделя необичайно количество бели кръвни клетки. Тези кръвни клетки не са нормални, размножават се по-бързо и са неразрушими. Съществуващите червени кръвни клетки са или узурпирани от бързо нарастващите левкоцити или бели кръвни клетки или са убити и унищожени по време на процеса.

2. Предишна борба с рака:

Въпреки, че шансовете са малки, може да има късмет да избяга от раковите лапи, но да не е достатъчно късмет да не стане отново жертва. Лекарите разкриват, че нашето тяло, със своята имунна система и разклатени прешлени, е в крехко състояние веднага след силна борба с рака, може би от някакъв друг вид. При такова време рискът от левкемия е най-добрият, тъй като се възползва от отслабения щит на нашето тяло.

3. Генетична мутация: t

Подобно на филмите за мъже, дори и при нормални хора, се срещат генетични мутации като съкратената хромозома 22, която е състояние, при което хромозомата се дължи на промени в генетичната мутация при анормален тип, което води до повишаване на риска от развитие на левкемия. Това обикновено се нарича Philadelphia хромозома и може да бъде пряко свързано с вашата левкемия.

4. Фамилна история:

Ако в миналото има данни за семейството ви, страдащо от някои заболявания и левкемия, като един от тях, има голяма вероятност тя да се прехвърли върху вас като форма на наследственост.

5. Нарушения:

Често нарушения, свързани с гените, са начин за левкемия. Синдромът на Даун или анемията също могат да бъдат причина за причината за вашата левкемия.

Много пъти лекарите трудно преценяват точната причина за левкемията. Това е нестабилна болест с тъжен край за повечето. Левкемия няма специална или целева причина, нито пък има специфичен набор от симптоми, наречени след нея. Въпреки това през годините са наблюдавани някои общи признаци сред пациентите с левкемия, които могат да бъдат обобщени за наблюдение на симптомите.

6. Даун синдром при деца:

Често левкемия сред децата е свързана особено с тези, които имат синдром на пух като техен спътник. Трагичен генетичен проблем след раждането, децата на синдрома на ума често са изложени на висок риск от възможности за левкемия. Въпреки че възможностите се появяват в ранна детска възраст, с нарастване на възрастта, рискът от приготвяне на левкемия никога не намалява.

7. Радиационна терапия при лечение на рак:

Както беше обяснено по-горе, пациентите с ракови заболявания в техните първични дни са твърде слаби, за да изградят железен имунитет и следователно левкемията може да бъде възможност за тях. Въпреки това, има още една причина, поради която левкемията може да бъде привлечена към вас. това е главно защото радиационната терапия е мандатна част от лечението на рака и въпреки че ракът ви в началото не е свързан с кръв, има вероятност да е сега.

8. Пушене на цигари:

Вероятно всеки пакет от цигари съдържа предпазните думи, изписани върху тях, казвайки, че консумацията на тютюн може да е вашият живот. Но не само тютюнът, за който се тревожим, но и наличието на никотин в цигарите, които пушим. Причините за левкемия също включват прекомерно пушене на цигари. Цигарите са по-агресивни, никотинът в тях е тежък за вашето тяло, особено за белите дробове, и се подразбира, че тютюнопушенето води до рак на белия дроб. Въпреки това никотинът, коагулиращ в кръвта и сухожилията, може да бъде и причината, поради която един ден да станете жертва на това трагично заболяване.

9. Миелодиспластичен синдром:

Сред многото видове, AML е вид левкемия, известна като остра миелоидна левкемия. Причината за това е MDS или миелодиспластичен синдром, вид нарушение. Нашият костен мозък има меки тъкани и клетки, затворени в твърдата костна структура. Тук клетките в костния мозък се повреждат. Сега увредените клетки се размножават с бърза скорост, докато нормалните кръвни клетки просто остаряват и умират. Увредените клетки обаче продължават да произвеждат все повече и повече анормални клетки и в резултат на това възникват аномалии в кръвните клетки, водещи до тази точка.

10. Проверка на диета:

Причините за левкемия също се основават на хранителните планове, които следвате всеки ден. Докато обичайните пресни плодове и зеленчуци действително показват, че намаляват рисковете от левкемия сред децата, проучване показва как консервираните консерванти и консумацията на студено месо могат ежедневно да повишават нивото на токсините в кръвта. Тези токсини позволяват на кръвта да гелира заедно с тях, като по този начин се създава възможност кръвните клетки да се държат лошо в присъствието на токсини, водещи до аномалии във вашата система.

Виж повече: Ранни симптоми на рак на белия дроб

Симптоми на левкемия:

Някои от честите признаци и симптоми на левкемия са дадени по-долу за вас:

1. Отслабване:

През годините е било забелязано, че левкемия заподозрян, който някога е бил здрав и годен, драстично е загубил паунда си, правейки я или негов пациент с анорексия. Загубата на тегло понякога е толкова силна, че костите ви под предполагаемите мастни слоеве са ясно изразени и видни. Костите на гърдите излизат, пояса на бедрото се изпъква и костите на яката стават ясни.

2. Умора:

С огромната загуба на тегло в тялото преобладава постоянното чувство на умора. Това натрапчиво упорито чувство може да бъде обвинявано или от загуба на тегло, или от неправилно функциониращи части на тялото, които съпътстват левкемията. Пациент, подложен на терапия за лечение на рак често при излагане на такова вредно лъчение, също може да почувства тази умора.

3. Изпотяване:

Прекомерното изпотяване е още един симптом за заподозрян в левкемия. Въпреки че има много много други причини, поради които се изпотявате толкова много, внимавайте да отидете на проверка и да решите въпроса.

4. Болка:

Често при остра левкемия има остра болка в гърлото, която се появява вечер след нощ, насочена към регионите на мозъка. Семейството на пациентите обикновено се оплаква, че през нощта се обръщат нагоре и надолу.

Виж повече: Причините за лимфом

5. Кърлежи от носа:

Носовите кръвоизливи са често срещан симптом, забелязан сред ракови пациенти, които все още не са били открити с левкемия. Кървенето от носа се повтаря в природата и обикновено не дава предупредителен знак. Тези кръвоизливи могат да бъдат тежки в природата или леки, в зависимост от вече нанесените в вас щети.

6. Треска и тръпки:

Симптомите на левкемия обикновено биха ви накарали да бъдете каучукови и слаби в най-добрия случай. Високата температура често се запазва, докато тръпката по гръбнака ви се прибавя към списъка със симптоми. Треска и студени тръпки са едни от най-честите симптоми, които се появяват на най-ранен етап. Ако обикновената треска трае необичайно последна, винаги е по-добре да потърсите лекарска проверка.

7. Загуба на левкемия и апетит:

Petechia е кожно заболяване, което се появява чрез счупване на кръвоносни съдове в кожата, което води до образуване на червени или пурпурни петна или петна по кожата. това е видим и неизбежен знак, който говори за левкемия, която обикновено се появява в лицето, гърдите и областите на врата и понякога може да бъде склонна към кървене. Другият симптом може да бъде и внезапна загуба на апетит, която също може да доведе до загуба на тегло, както бе споменато по-горе.

Виж повече: Признаци и симптоми на проказа

8. Набъбване на жлеза:

Част от загубата на тегло също включва подуване на жлези като врата. Често може да се намери бучка, която да се разраства откъм врата, която в крайна сметка ще стане червена и почервеняла. Има и шансове, че далакът ви набъбва, което ще причини дискомфорт под ребрата, причинявайки тежка болка.

9. Главоболие и болка в костите:

Симптомите на левкемия също включват болка, точка, която е спомената по-рано. Въпреки това, тук в тази точка ние разделяме различните аспекти и източници на болка, започвайки с костите, отделно от очевидния мозък. Често твоята пищялна кост или лактите, ставите ще започнат да боли и може дори да доведе до малко подуване. Това е придружено от прекомерни главоболия.

10. Кървене на венците и анемия:

Най-ранните признаци за възможна поява на левкемични клетки могат да бъдат забелязани рано сутрин, когато стоите пред басейна и миете зъбите си. Мекото кървене в венците ви ще се прояви, докато миете устата си, като внасяте лоши новини. Въпреки че белите кръвни тромбоцити са преднина на това шоу, червените кръвни клетки също се повлияват, тъй като един от симптомите на левкемия е свързан с анемия. До върха, че често симптоми на левкемия са подкрепени от болка в дъното и дори кървене понякога, особено когато си миете зъбите сутрин.

Гледай видеото: Рискови фактори при рак на дебелото черво, д-р Ева Диманова (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send