Красота и мода

Симптоми, причини и предпазни мерки за денга

Pin
Send
Share
Send


Треска на денга:

В треска на денга е добре известен като спирачна треска, която е тежко вирусно заболяване преминават от ухапване от комар Aedes albopictus. Нанася се в две форми: треска на денга и хеморагична треска на денга (DHF). Денга треска е толкова тежка, но не ядрена смърт, докато в денга хеморагична треска (DHF) кървене от нос старт плюс е фатално заболяване, важно до смърт, ако не се лекува навреме.

Трябва да знаете, че Aedes Albopictus Mosquito източник на денга, както и хеморагична треска на денга. Гнезди се в малки отвори, саксии за цветя и растения, листа, ненужни гуми, по-големи петролни барабани, саксии за питейна вода и потенциално в застой и всички съдове за съхранение на вода близо до човешкото жилище.

Предпазна мярка е по-добра от лечение! Треска на денга е тежка вирусна болест и за тези предпазни мерки е необходимо, както и подобрено, отколкото да се зарази. В днешно време треската на денга става честа и е необходимо да се избягва треска от денга, освен това, че се справяте с вируса на денга по-рано от фаталното му влияние. Ето защо, в тази статия ви дадох някои от най-добрите съвети за предпазни мерки за треска от денга.

Комарите, които разпространяват треска от денга, обикновено хапят по здрач и разсъмване, но могат да хапят по всяко време през деня, особено на закрито, в сенчести места или при облачно време. В страни като Индия все още има места в селските райони, където хората не са добре образовани за вируса. Поради липса на технологии и неправилно свързване с развитите градове, тези слабо развити хора дори не знаят как да открият вируса. Някои смятат, че почти всички болести имат същите симптоми. Поради липса на образование по този въпрос те дори не са в състояние да бъдат предпазливи като нас и по този начин те са първостепенни жертви на вируса на треска от денга.

Виж повече: Симптоми на стомашния грип

Симптоми, причини и предпазни мерки за денга:

Симптоми на треска от денга:

Знакът на треска от денга се различава от възрастта на пациента, например бебето и малките деца получават обрив, подобен на морбили, при висока температура, докато по-големите деца заедно с възрастните изкопават

 • Леко заболяване.
 • Болки в тялото.
 • Лека треска.
 • Главоболие и понякога жестоко главоболие.
 • Болка в тялото.
 • Умората.
 • Хрема.
 • Кашлицата.
 • Апетит загуба на повръщане.
 • Освен това гадене до треска.
 • При DHF кръвоизлив се случват и шокове.

Виж повече: Симптоми на вирусна треска

Причини за треска от денга:

Има много причини за появата на треска от денга. Ето някои от най-често срещаните и най-честите причини за треска от денга. Топ 10 на причините за треска от денга са, както следва:

1. Ухапвания от комари:

Сред всички причини за денга, известна на човека, тази е най-често срещаната. Човек може лесно да се зарази с вируса на денга, когато комарът го ухапе. Комарите от треска на денга носят вируса в тях и когато влязат в контакт с кожата ви, вкарват вируса в кръвта си и се разпространяват по тялото бързо и ефективно. Това е една от основните причини за треска от денга. За да запазите тези комари далеч един може да приложи различни анти-комари лосиони или спрейове на разположение в магазините на тялото им. Това ще гарантира, че до вас няма комар. Според лекарите вирусът е във въздуха в този момент. Поради тази причина е препоръчително да сте в безопасност и да се грижите за себе си.

2. Замърсена вода:

Човек може лесно да улови треска на денга, като използва замърсена и вредна вода. Има определени области, в които трябва да избягвате да извършвате домакински дейности. Това може да е една от най-важните причини за денга. Ще трябва да имате това предвид. Поддържането на хигиенна среда и развитието на чисти навици ще ви предпазят и ще бъдат далеч от вируса. Замърсените води са оценени като един от най-вредните и видни източници на тази вода. Виждали ли сте качеството на водата в някои мръсни езера, около които се скитат стотици комари? Никой не трябва да го използва. Треската на денга е един от най-вредните последици от замърсяването на водата.

3. Живот в зони на избухване:

Пътуването или пребиваването в огнище и замърсени зони може да бъде една от основните причини за треска от денга. Това са области, в които никой не би искал да отиде. Например, пребиваващи в близост до мръсно езеро или живеещи в мръсен квартал, където хората не обичат да ходят, тъй като тези райони са заразени с различни видове вируси и замърсители, сред които един може да бъде източник на тази вирусна треска. Треска на денга се предава доста лесно. Едно е тъжно, но вярно, че това е една от най-бързите и лесно разпространяващи се вирусни трески, открити някога.

4. Неправилни предпазни мерки срещу ухапвания от комари:

Трябва да се вземат някои предпазни мерки, за да се предотврати разпространението на вируса. Сред всички тези предпазни мерки предотвратяването на ухапванията от комари е доста нормално. След като комарът ви ухапе, притока на кръв на тялото ви се нарушава, тъй като замърсителите в момента текат в тялото ви, което може да доведе до други вредни резултати, които могат да варират от пролуки до кръвни съсиреци.

5. Предварително съществуваща треска:

Човек има висок шанс да се зарази с треска от денга, ако той или тя имат слабо физическо състояние и състоянието на имунната система не е правилно. Ако имате преобладаваща треска, тогава има голяма вероятност скоро да слезете с треска от денга.

6. Слаба система за кръвообращение:

Според много научни изследвания е доказано, че поради неправилно кръвообращение редица хора лесно се заразяват с вируса на треска от денга. Ако има неправилна циркулация на кръвта в цялото тяло, тогава има голяма вероятност те да се заразят с този вирус и да се срутят с треска от денга. Това е наистина вредно за хората и може да увреди тялото ви вътрешно с огромни темпове.

7. Очаквайте с заразен човек:

Ако се свържете с човек, който е бил заразен с този вирус, то вие със сигурност ще бъдете заразени и с вируса на треска от денга. Сред всички причини за треска от денга, това е най-случващото се и почти всеки знае за това. Следователно, поради тази причина хората обичат да пазят безопасно разстояние от хора, заразени с този вирус. Човек, който е бил заразен с вредния вирус на денга, се препоръчва да остане на закрито. Това ще е от полза и за него, и за другите.

8. Гуми за стари автомобили:

Вярвате или не, но старите автомобилни гуми са една от най-игнорираните причини за треска от денга. Комарите обичат да пребивават и да се размножават в близост до тези стари животни и така се разпространяват толкова бързо. Комарите, които популяризират вируса на денга, имат склонност да се държат заедно в края на деня и затова събират всички микроби и вируси от различни донори на вируси, които са заразени хора и по-нататък предават същия вирус на други хора. Ето как комарите насърчават разпространението на този вреден вирус на денга.

9. Неправилни мерки:

Общността трябва да предприеме подходящи стъпки и да предприеме някои мерки, за да спре разпространението на вируса на денга. Човек може лесно да спре разпространението на този вирус, като унищожи гнездата на комарите. Ако има подходящо снабдяване със слънчева светлина от майчината природа, тогава тези гнезда ще бъдат унищожени автоматично без никаква смъртна помощ. Те могат да бъдат заявени като един от тези типични причини за треска на денга.

Програмите за ваксина срещу денга трябва да бъдат приети, за да се сложи край на размножителната процедура на комарите. Това в крайна сметка ще спре разпространението на вируса за добро.

10. По-малко информираност за вируса:

Все още има много хора, които не са добре запознати с вируса на денга. Тази липса на образование е една от най-вероятните причини за треска от денга. Хората приемат някои лоши и нехигиенични навици, които водят до разпространението на вируса. Като например използването на замърсяваща среда за ежедневни дейности и не предприемане на инициатива за почистване на това.

Виж повече: Причини за алергия към храните

Предпазна мярка за треска от денга:

Да се ​​пази от ухапване от комари; това е основната предпазна мярка до треска от денга. Предполага се, че популацията трябва да предприеме следващите необходими мерки за безопасност, за да се бори с треска от денга по-рано, отколкото в тялото.

Гледай видеото: Bill Gates: The next outbreak? Were not ready (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send