Йога

Ардха Матсиендрасана - Как да правим и ползите си

Pin
Send
Share
Send


Ardha Matsyendrasana е известен също като половин господар на рибите. Тази йога поза е много често срещана за хора, които страдат от гръбначни проблеми. Йога Матсиендрасана е кръстена на великия йоги Матсиендранат, който е истинският основател на йога. Тази йога поза не само помага при лечението на нервни разстройства, но и осигурява спокойствие на всички практикуващи.

Тази поза често дава на практикуващия перфектно прилягане и осигурява много ползи за здравето. Тази поза не само енергизира нашето тяло, но и помага за възстановяването на баланса на тялото. Следвайте стъпките, дадени по-долу, ако искате да научите тази асана.

Стъпки за правене на Ардха Матсиендрасана

1. Просто поставете подложка на пода.
2. Първо, просто седнете в Padmasana поза и запази тялото си в комфортна зона. Оставете цялото тяло да бъде в релаксиращ режим.
3. Сега внимателно започнете да се огъвате назад. Дайте подкрепа на тялото с ръцете и лактите си.
4. Сега започнете леко да повдигате гърдите си. Бавно вземете главата си назад и много внимателно започнете да спускате короната на главата си към пода. Уверете се, че тя не почива на пода.
5. Сега бавно, задръжте големите си пръсти и просто оставете лактите си на пода.
6. Оставете главата, бедрата и краката да поддържат тежестта на цялото ви тяло.
7. Сега внимателно върнете цялото си тяло обратно в изходна позиция. Просто обърнете реда на движенията си.
8. Сега можете просто да повторите асана с пресечени крака.
9. Уверете се, че държите тази асана за минимум 3 минути.
10. Също така дишайте бавно и дълбоко, когато сте в крайната позиция.

Можете да практикувате тази асана всеки ден. За хората, които току-що са започнали тази асана може да открие, че тази асана е малко трудно. Така че през това време можете да започнете с малко вариации. Можете да практикувате тази йога с обрати. Усукванията ви осигуряват много гъвкавост и определено ще ви помогнат да балансирате. Matsyendrasana помага да сте здрави, млади и енергични.

Затова не забравяйте да практикувате тази асана за 5 минути рано сутрин. Хората, страдащи от сърдечни заболявания и болки в гърба, трябва да избягват тази асана. Консултирайте се с Вашия лекар преди да практикувате тази конкретна асана. Практикувайте тази асана във вашите граници. Тази асана ви осигурява многобройни ползи.

Виж повече: Поза на лодка Навасана

Ползи от Матсиендрасана

Счита се, че Матсиендрасана предоставя на практикуващите си огромни ползи. Тя твърди, че унищожава смъртоносни болести в човешкото тяло. Той също така помага при пробуждането на космическата енергия, наречена кундалини в тялото ви. Той помага при разтягане на бедрата, раменете, шията и гръбначния стълб. Има тенденция да облекчава тялото ви от всякакъв вид болка и умора.

Ако имате болка от ишиас или тежка болка в гърба, тогава практикуването на тази поза ще облекчи тялото ви в дългосрочен план. Счита се, че е терапевтично ефективен за хора, страдащи от проблеми с астмата и разстройства на плодовитостта. Тази асана стимулира храносмилателните ви фибри и помага за увеличаване на апетита. Хората, които често страдат от проблема с храносмилането, трябва да включват тази асана в ежедневните си дейности.

Много хора може да са наясно, че тази асана също стимулира бъбреците и черния дроб и помага за правилното функциониране на тялото. Много жени практикуват тази йога, за да тонизират корема си. Сега и мъжете, и жените от един ден са много здравословни. Така те се опитват да включат йога в дневния си списък. Той не само енергизира тялото им, но и решава проблемите на тялото в дългосрочен план.

Виж повече: Предимства на Ardha Chandrasana & Low Lunge йога

Източник на изображения: 1.

Гледай видеото: Ардха Матсиендрасана (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send