Красота и мода

Как да увеличим височината от 3 до 6 инча?

Pin
Send
Share
Send


Добрата височина е много желана характеристика както при мъжете, така и при жените. Докато повечето от факторите, като: хормони на растежа, наследствени тенденции и т.н., които определят височината на човека, не са под контрол, има определени фактори като хранителни навици, начин на живот и режим на упражняване, които могат да играят роля при определяне на височината ви. Дори и след като навършите 18 години, има някои неща, които определено можете да направите, за да увеличите височината си от 3 до 6 инча, но определено трябва да поставите някои допълнителни усилия, за да направите това и резултатите могат да се видят само след като редовно практикувате следното: период от няколко месеца. Няма бърз начин за увеличаване на височината.

1. Диета и хранене:

• На първо място е много важно да консумирате добре балансирана диета, която да съдържа адекватни и пропорционални порции протеини, витамини, въглехидрати и минерали според вашето телесно тегло и настояща височина. Най-добре е да се консултирате с диетолог относно това.

• За да увеличите височината, вашата диета трябва да бъде особено богата на протеини и калций. Протеините са известни също като блокове за изграждане на тялото и спомагат за формирането, както и за развитието на нови тъкани в тялото, като по този начин играят много важна роля за увеличаване на височината. Протеините от своя страна са съставени от аминокиселини, много от които са от съществено значение за стимулиране и поддържане на правилните нива на човешкия хормон на растежа в тялото. Консумирайте храни, богати на протеини като: соеви зърна, соево мляко, варива, леща и сирене.

• Калцият, от друга страна, ви дава по-силни кости. Всички млечни продукти, яйца, Broccolli и т.н. са добри източници на калций.

• Можете да се консултирате със здравния си съветник и да вземете неговото мнение относно протеинови шейкове, мултивитаминни капсули и минерални добавки (по-специално, добавки с калций, цинк, манган, калий и фосфор), за да повишите височината си.

2. Упражнения и упражнения:

Можете да укрепите вашите мускули, както и да изпомпвате хормоните, като се отдадете на подходящо упражнение всеки ден в продължение на поне 30 до 40 минути.

• Всяко нещо от упражнения за разтягане до повдигания нагоре, за да седнете нагоре, може да бъде взето под треньор. Стречингът е чудесен начин да се освободят и облекчат всички натрупани напрежения в мускулите на тялото и се оказа полезно за тези, които се опитват да получат някаква височина. Различни видове упражнения за разтягане са: разтягане на кобра, усукване и разтягане на краката. Плуването и пропускането на въже са също страхотен начин да се разтеглите. Също така, можете да поемете някои висящи упражнения, както децата правят в джунглата. Като алтернатива, можете да заемете курсове по кикбокс. По-долу описвам някои висящи техники, които може да ви бъдат полезни:

Виж повече: Прескача доброто за увеличаване на височината

• Можете да използвате висяща лента, за да се мотае с ръцете си. Направете това поне 5 минути дневно. След това можете да увеличите продължителността на издръжливостта. Също така можете да подобрите участъка, като се люлеете назад и напред от бара. В случай на деца се препоръчва наблюдение на възрастни, за да се избегнат наранявания.

• Ако сте в йога, можете да практикувате и всеки ден Surya namaskar или слънчевите поздрави. Surya namaskar основно се състои от серия от 12 пози, направени в ритъм, който помага на мускулите на тялото да разтягат и укрепват всички мускули на тялото. Някои йога асани като: Trikonasana (триъгълна поза), обратен триъгълник асана, Sukhasana, Talasana, Adhomukha Savasana и т.н. помагат на един човек да получи някаква височина чрез разтягане, както и да стимулира производството на растежен хормон в тялото.

• Включете се в спорта като: Бадминтон, тенис, волейбол и баскетбол, за да станете активни. Такива игри са забавни, както и естествена форма стречинг упражнение.

• Упражнявайте бягане или спринт. Трябва да сте виждали, че атлетите често имат много високи височини, защото това стимулира производството на хормони на растежа. Също така, спринт при високи скорости причинява много малки микро-фрактури във вашите дълги кости. Тези фрактури след това се лекуват благодарение на добрата диета, почивка и естествената склонност на тялото да се лекува, което води до ремоделиране на костите.

Виж повече: Допълнения за увеличаване на височината

3. Промени в начина на живот:

• Избягвайте късните вечери или късните нощни телевизионни предавания и позволявайте на себе си достатъчно време за почивка през нощта. Добрият нощен сън от поне 6 до 8 часа подред е от съществено значение, за да се получи добра височина, както и цялостно здраве. По време на сън се освобождават добри дози от хормона на растежа, а също и режимът на тялото превключва от защитен към регенеративен и възстановителен.

• Прекратете нездравословните навици като пушенето и употребата на алкохол, тъй като те имат вредно въздействие върху вашия основен растеж.

• Седнете под слънцето по 15 минути всеки ден, за предпочитане рано сутрин, за да попиете някакъв витамин D. Сутрин количеството UV лъчи е минимално.

Виж повече: Ефективно е увеличаването на височината на Йоко

• Направете си навик да седнете в правилна поза. Седнете с гръбначния стълб направо и раменете, протегнати. Доколкото е възможно, докато седите, дръжте бедрата си успоредни на пода и основата на краката си почива правилно на пода. Дръжте шията и главата добре подравнени.

• Разделете храната си на по-малки порции и вземете 5 до 6 по-малки хранения вместо три тежки ястия. Това е от съществено значение за повишаване на метаболизма ви.

• Посетете Вашия лекар, за да изключите хормона на растежа, хипофизната или щитовидната дисфункция на ранен етап, ако смятате, че височината Ви не расте достатъчно през юношеските години.

• Поддържайте идеалното телесно тегло, тъй като допълнителното тегло би компресирало вътрешностите ви, което води до по-малък ръст, отколкото трябва да бъде.

Ако нито една от горепосочените работа не е много синтетични хормони хапчета, които твърдят, че увеличаване на височина. Въпреки това, те често носят много странични ефекти и трябва да се приемат само след обсъждане на всички плюсове и минуси с вашия ендокринолог. Някои форми на костни операции могат да помогнат за увеличаване на височината. Операцията определено е скъпа и болезнена процедура, но постигнатите резултати са значителни.

Надявам се, че сте намерили статията полезна и ще се възползвате от нея.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4

Гледай видеото: Build a tower, build a team. Tom Wujec (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send