Категория Йога

Sasakasana (заек Поза) - Как да направим и ползи
Йога

Sasakasana (заек Поза) - Как да направим и ползи

Sasakasana се счита за перфектна поза за йога за облекчаване на стреса и депресията. Тази асана е много ефективна за хора, страдащи от сърдечни проблеми. Тази поза на йога съживява тялото от сърцевината и ви прави здрави и годни отвътре. Според експерти, това е най-доброто упражнение по йога, за да се отървете от корема мазнини.

Прочетете Повече
Йога

Суря Намаскар от Баба Рамдев

Искате ли да знаете за Сурия Намаскар? В днешно време йога става много популярна в целия свят и заслуга за това е Баба Рамдев. Баба Рамдев е известен индуски водач. Той е изключително уважаван и забележителен за своите учения за йога шастра. Той е енергичен учител на много хора. Йога играе жизненоважна роля за лечение на различните здравословни условия и поддържа както тялото, така и физически и психически.
Прочетете Повече
Йога

Падахастасана (Постоянния напред) - Как да направим и ползи

Ранните сутрини са трудна почивка, особено когато се събира с тесни редовни работни часове и дълъг планиран ден. В рамките на бърза баня работи и последното огледало докосва, тя винаги се препоръчва да се откажете за малко време йога, стиснете го някъде между вашите строги графици. Йога веднъж се фокусира не само върху здравето, но и върху психичното ви удовлетворение.
Прочетете Повече
Йога

Parivrtta Baddha Parsvakonasana - Как да направим и ползи

Йога, както всички ние възприемаме, не е просто машина за фитнес, а доста мощен инструмент, който работи на базата на всичко, усъвършенства или се опитва да ви усъвършенства по всички възможни начини. Това, което започна като обикновена фитнес вълна, вече е насочило повече към дълбините на начина, по който йога работи, където експертите са ни предоставили доказани методи за ползите от йога в най-добрия си вид.
Прочетете Повече
Йога

Padma Pinya Mayurasana (Баланс на лакътя) - Как да правим и ползи

Йога е класика, неподправена форма на фитнес на тялото, която силно разчита на движенията на тялото и контролирано дишане, за да постигне желания резултат. Много пъти йога на много хора просто означаваше фитнес на тялото. Сега тялото фитнес може да означава или тънък стомах или здраво тяло. По този начин йога се грижи за здравето и външния ви вид.
Прочетете Повече
Йога

Как да практикувате джнана йога?

Йога е част от древната индуска философия. Тя има няколко различни пътя, които водят до просветление или подобряване на вашето тяло или ремонтиране на душата ви. Йога ни дава спокойствие и дори помага на нашата душа да се издигне до по-високо ниво. Въпреки това различните хора реагират различно на различните налични йогически пътеки.
Прочетете Повече
Йога

7 най-добри йога асани за запек

Страхувате ли се да ходите всеки ден? Има ли трудност при преминаване на движение, честа болка в стомаха, да те дразни и да те дразни през целия ден? Смятате ли, че целият ви ден е затворен? За много хора запекът и страданието му са се превърнали в ежедневна афера. Той трябва да бъде третиран на ранен етап, в противен случай би довел до редица тазови заболявания, някои от които биха могли да бъдат дори фатални като рак.
Прочетете Повече
Йога

Uttanasana (Постоянния пост за отваряне напред) - Как да направим и ползи

Йога е безпристрастен фитнес процес, добре организиран и планиран фитнес режим, който атакува десните стави и кръстовища, без да ви износва прекалено много. Йога може да се изпълнява от уюта на собствения ви дом, което го прави здрав и популярен начин за справяне с упоритите бордюри, като същевременно запазва ума и умствената си неприкосновеност на приятно място.
Прочетете Повече
Йога

Acro Yoga Asanas и ползи

Йога докосна няколко живота по целия свят. Акро йога е практика, която е открита съвсем наскоро. Както подсказва името му, това е уникална комбинация от акробатика и йога. Той осъзнава как йога и акробатика се допълват и използва този аспект, за да създаде специална форма на партньорска йога.
Прочетете Повече
Йога

Как да правим Врикшасана и нейните ползи за тялото

Йога е част от нашия живот от дълго време. В отминалите дни йога ще бъде форма на болест, която изцелява много хора с естествената си аура и дори днес продължава да е по-силна от всякога. С течение на времето професионалистите формулираха нови пози и упражнения, които разбраха колко красиво може да се постигне чрез лесна игра на стречинг.
Прочетете Повече
Йога

8 Основни Патанджали йога сутри за начинаещи

Патанджали, авторът на Йога Сутра ни показа много красиво изследване на подхода на йога. Неговите учения са облагодетелствали обществото по много начини и целта на тази книга, която е да осигури щастие, радост и удовлетворение в живота на един човек, е оправдана много добре. Тя се състои от дихателни упражнения, пранаями, медитация, самоактуализация, концентрация и оттегляне на енергията от сетивата.
Прочетете Повече
Йога

Тадасана йога (планинска поза) - как да направим и ползи

Ние често се чувстваме уморени, стресирани, неразбираеми и спускане в наши дни, и има много различни причини да се чувствате така. Стремежът към живота ни е засегнал и въпреки че технологията е изиграла голяма роля в улесняването на живота на всички нас, като хора, ние все още трябва да извървим дълъг път по отношение на ума, тялото и душите си.
Прочетете Повече
Йога

Как да направим Вирасана (геройната поза) и нейните ползи за здравето

Един от най-старите възможни занаяти е древните форми на разтягане на тялото, чрез които е изобретен много лек и много проблем е решен. Един от най-добрите заболявания за лош гръб или план за загуба на тегло включва йога, поради което йога е неразделна част от нашия живот. През тиха сутрин, изпълнена с разтягане, никога не сте знаели, че могат да се разгърнат много лечения и сега, когато знаете по-добре, е време да научите нови йоги, които може да ви предложи.
Прочетете Повече
Йога

Пасасана (Noose Pose) - Как да направим и ползи

Когато казваме Пасасана, ние говорим само за петънце от целия каталог, който обобщаваме като йога. Светът, особено днешното поколение, е изместил фокуса си върху поддържането на образа на тялото. Фитнес грешката е придобил за всички, където основният елемент на фитнес е просто да има привлекателно тяло, дори ако това означава добавки и диета.
Прочетете Повече
Йога

Парянкасана (Кауър Поза) - Как да направим и ползи

Рано сутринта офисът работи често са трудни, особено ако сте прекарали последните един час кипене във фитнес зала, сега вървят наоколо, за да компенсират времето. Това е обикновен сутрешен сценарий в оживен пчелен живот, където той винаги е напрегнат за времето, бързайки да запази графика си здрав, докато тялото му се отказва от себе си, защото му липсва достатъчно храна и сън.
Прочетете Повече
Йога

Топ 6 упражнения за йога

Думата йога всъщност означава да се свържете. Йога не само тренира вашето тяло, но и тренира ума. Окото йога помага за подмладяване на очите. Тези упражнения укрепват очните мускули, помагат на окото да се фокусира и намалява напрежението и натиска. Редовното практикуване на тези упражнения може да ви върне нормалното функциониране на очите.
Прочетете Повече
Йога

Иша Йога Асани и нейните ползи

Самоосъзнаването ни е това, което ни учи йога. Иша Йога по този начин е изчерпателен начин да научим повече за себе си, чрез изкуството и науката на древната техника. Използвайки тази програма, хората могат да използват стъпки, които са важни, задължителни и много осезаеми, за да увеличат вътрешното си съзнание.
Прочетете Повече
Йога

Hastapadasana (Forward Bend Pose) - Как да направим и ползи

В днешния свят ние сме изправени пред много здравни проблеми, за които йога се счита за по-добро и ефективно решение в сравнение с изкуствените лекарства и лечения. Позите на йога възрастта са били последвани отдавна и все още са на мода. От началото на 21-ви век се натрупаха редица здравни проблеми, някои от които са сериозни.
Прочетете Повече
Йога

Prasarita Padottanasana - Как да направим и ползи

Prasarita Padottanasana или широк крак напред асан или йога поза е една от най-ефективните и сложни йога позиции на всички времена. Това упражнение за йога е добро за краката, слабините, както и за долната част на гърба. Прасарита padottanasana се практикува от редица хора от векове и има положителен ефект върху редица вредни болести.
Прочетете Повече
Йога

Дандасана (Поза на персонала) - Как да правим и ползи

Йога, която произхожда от самите корени на нашата страна, Индия, е най-широко използваната форма на упражнения за духовно, физическо и психическо здраве. Ефективността на йогичните упражнения е доказана през годините. Той не само усилва тялото, но и укрепва и пречиства ума. Практикуването на йога е чудесна възможност за предотвратяване на сериозни заболявания и болести.
Прочетете Повече
Йога

Ардха Матсиендрасана - Как да правим и ползите си

Ardha Matsyendrasana е известен също като половин господар на рибите. Тази йога поза е много често срещана за хора, които страдат от гръбначни проблеми. Йога Матсиендрасана е кръстена на великия йоги Матсиендранат, който е истинският основател на йога. Тази йога поза не само помага при лечението на нервни разстройства, но и осигурява спокойствие на всички практикуващи.
Прочетете Повече
Загрузка...